Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Двери подготви рождественски подарък за деца

Author: dveri.bg | 18.12.2015

Двери подготви рождественски подарък за деца Тази година за децата от неделните училища, за учениците изучаващи религия, за малките енориаши в храмовете екипът на „Двери“ в сътрудничество със Западно- и Средноевропейска епархия, подготви Рождественски подарък. Изданието с размери А4 съдържа икона на Рождество Христово от Бистришкия манастир, разказ за раждането на Спасителя, задачи за малките читатели и 3D пъзел, който след сглобяването се превръща в украса за коледната елха.

Рождественският подарък вече достигна до децата, които започнаха отбелязването на Рождество Христово в училищата или прицърковните школи. Други ще го получат в следващите дни или на самия празник Рождество Христово.

Десетхилядният тираж, издаден с благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний и финансиран от неговата епархия, вече е почти разпределен между учители и духовници в епархиите на БПЦ в страната и извън нея. Изданието се разпространява безплатно и се предоставя безвъзмездно на учениците от началния етап и малките енориаши. Има възможност изделието да бъде закупено и от тези, които искат да го подарят на свои близки деца или роднини. Рождественският подарък се продава на цена 2 лв. в църковните книжарници в софийските храмове „Св. Неделя“, „Покров Богородичен“ и „Св. Седмочисленици“, както и в „Къща за птици“ на ул. Проф. Асен Златаров № 22. Средствата от продажбата ще бъдат използвани за финансиране на образователни проекти на „Двери“.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova