Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ученици от Русе подготвят благотворителни инициативи

Author: БНТ | 04.04.2018

Ученици от Русе подготвят благотворителни инициативи И тази година училище „Леонардо да Винчи“ в Русе реши талантът на учениците му да допринесе за благородна кауза. През 2018-а те подготвят 4 инициативи, средствата от които ще бъдат дарени на отделението по неонатология в Акушеро-гинекологичния комплекс в града.

Соня Арнаудова е майка на две дъщери и от 3 години преподава английски език в училище „Леонардо да Винчи“. Именно на нея ѝ хрумва идеята да организират пролетно тържество, приходите от което да са за децата, чийто първи дъх и началото на живота им са свързани с изпитания.

Соня Арнаудова – преподавател по английски език: "Голямата ми дъщеря, когато се роди, след нормална бременност, при раждането имаше усложнения, 5 дни беше в „Неонатология“ и благодарение на тях е жива и здрава."

Веднага получава подкрепата на директора на училището. Децата бързо се организират и изработват различни цветни сувенири и аксесоари. Подготвят и песни, и пиеси на английски и испански език.

Светлана Харизанова – директор на училище „Леонардо да Винчи“ в Русе: "Всяка година имаме някаква инициатива. Тази година решихме да е за малките бебчета, които имат нужда от помощ, всякакъв вид помощ, за да оцелеят и да станат големи."

Досега са събрани близо 1000 лева. Предстои още една инициатива и след това парите ще бъдат дарени на отделението по неонатология в Русе, където в момента специалистите се грижат за 19 бебета.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info