Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Кулинарен фестивал в Русе набира дарения за деца в нужда

Author: www.dunavmost.bg | 17.05.2016

Кулинарен фестивал в Русе набира дарения за деца в нуждаНа 20 май в Мол Русе ще гостува Международният кулинарен фестивал "България посреща вкусовете на света".

Събитието се организира с подкрепата на Община Русе, в партньорство с Министерството на туризма, 17 дипломатически мисии в България, Мол – Русе, GTC България, Кулинарна Академия HRC и Международния женски клуб-София.

Всички събрани средства по време на кулинарното събитие на годината ще бъдат предоставени в подкрепа на различни социални каузи, като за гр. Русе беше избрано Сдружение „Дете и пространство“.

По време на фестивала гостите ще имат възможност да закупят специално изработени от деца сувенири, а приходите от символичното дарение за вход в размер на 3 лв., ще бъдат предоставени на Сдружение „Дете и пространство” за рехабилитацията на деца в риск и деца със специфични нужди.

В изработването на сувенирите участие има и Люси, който само преди няколко дни преживя чуден ден, ден рожден… Той навърши 16 години и е учуден и изненадан, че е център на вниманието на своите приятели. Люси е настанен в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Вяра”. Преди 2 години Людмил идва тук от дома в Брестовица. Сега е ученик в 9-ти клас и мечтае да стане техник. В новия си дом вече има самостоятелна стая, която сам подрежда и почиства. В нея той учи уроците и слуша музика на таблета си.

Включва се във всички занимания и обича да рецитира стихотворението „Аз съм българче”. Любознателен е и разглобява разни технически „джажди”, но после не винаги успява да ги сглоби. Сега вече има свой дом, стая, приятели, ходи на училище. И съответно рожден ден.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info