Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Русенски лекари дариха средства за изкуствена тазобедрена става на възрастна жена

Author: БТА | 30.08.2018

Русенски лекари дариха средства за изкуствена тазобедрена става на възрастна женаЛекарите от клиниката по "Ортопедия и травматология" на Университетската болница "Канев" в Русе дариха част от средствата за изкуствената тазобедрена става на 86-годишна пациентка на болницата, която е с тежък социален статус. Това съобщиха от лечебното заведение в крайдунавския град.

Част от сумата за ставата се покрива от Здравната каса, но Йорданка А. нямала финансова възможност да намери останалите средства - 1040 лева. Жената има 63-годишен син. Той е инвалид - напълно незрящ, с епилепсия и с други придружаващи заболявания, като се нуждае от постоянни грижи.

"Заради социалния й статус решихме с останалите 13 колеги от отделението да я подпомогнем финансово. Така събрахме средствата", обясни доц. Севдалин Ангелов от клиниката по "Ортопедия и травматология".

Болницата ще поеме разходите за медикаментозното лечение на жената след операцията. Ортопедите и травматолозите ще съберат още средства, които ще предоставят на Йорданка А., за да покрие първоначално нуждите си, когато се прибере вкъщи.
"Лекарите положиха много грижи за мен. Трудно е, защото живеем само двамата със сина ми. Моята пенсия е 360 лева, а неговата - 370 лева", разказа възрастната жена.

От лечебното заведение обясниха, че благодарение на координираните действия между УМБАЛ "Канев", Регионалния съюз на слепите и община Русе е предоставена и социална услуга от резидентен тип за 63-годишния син на пациентката, докато тя се възстанови.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova