Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Младоженци дариха средства на приюта за бездомни хора на Христо Атанасов в Леденик

23.09.2020

Младоженци дариха средства на приюта за бездомни хора на Христо Атанасов в ЛеденикЗа първи път приютът за хора, останали без дом, на благодетеля Христо Атанасов в Леденик получи дарение от младоженци. Двамата влюбени предоставили 306 лв., събрани по време на сватбата им, но изрично пожелали анонимност. Това разказа обявеният за достоен българин през 2003 година.

„Много съм изненадан и щастлив, че тези млади хора са се сетили да направят добро за приюта в Леденик. Подобно нещо не се е случвало тук. Младоженецът и булката са решили, че не искат да се споменават имената им. Благодаря им за този жест и ще се радвам, ако и други последват примера им“, заяви Атанасов.

Благодетелят сподели, че дарението вече е оползотворено. С получената сума е платил сметките за вода за последните три месеца. Казва, че пари за хората в приюта винаги са необходими, тъй като всеки от несретниците, на които е подал ръка, има различни проблеми. Освен тях той помага и на много други нуждаещи се, подобно на 61-годишния мъж, който прогледа в началото на годината, след като Христо му помогнал с 400 лв. за очна операция.

Преди време сърцатият мъж откликна на статия в „Борба“ за многодетна майка в старата столица, която едва свързва двата края. Още в същия ден на публикуването той занесе хранителни продукти до дома на семейството, които да стигнат за изхранването му за поне месец напред.

СЕГА СЪСТРАДАТЕЛНИЯТ СОБСТВЕНИК НА ПРИЮТА СЪБИРА СРЕДСТВА ЗА ДРУГ СКИТНИК, КОГОТО ВЗЕЛ ПОД КРИЛОТО СИ. Обяснява, че болният се нуждае от урологично лечение в София и ще направи всичко възможно, за да му го осигури.

В момента в приюта живеят 22 души. По думите му се е стигало дотам да дава подслон на 32-ма и по принцип след Димитровден, когато се смята, че започва зимата, бройката на дошлите да търсят помощ се увеличава. Не връща никого и винаги се стреми да осигури работа на мъжете и жените, които приютява.

Месечната издръжка на приюта за храна, ток, вода и други стоки и консумативи от първа необходимост възлиза на около 6000 лв.

Голямата мечта на благодетеля е да намери обезлюдено село, в което да настани всички бездомници, които са дошли при него. Атанасов вече 30 години се е отдал на каузата и е категоричен, че ще помага, докато е жив.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova