Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Сами претърпя успешна операция в Хановер

Author: bTV | 09.03.2018

Сами претърпя успешна операция в Хановер 18-годишният талант в баскетбола Самуил Владимиров е преминал успешно операцията по отстраняване на тумор на мозъка. В момента той се намира в Хановер и състоянието му е стабилно.

„Сами е готов. Готов е! Казва, че е войник и е готов да скочи веднага и, ако може, да избяга със 100 километра в час от тук – разказва майка му Боряна Владимирова. – Добре е. Страхотен дух има и смятам, че това много ще му помогне за бързото възстановяване“.

Вече ви разказахме историята на Сами. При рутинен лекарски преглед той чува тежката диагноза тумор в мозъка. За животоспасяващата му операция бяха нужни 50 000 евро и средствата бяха събрани за по-малко от седмица с помощта на дарения.

Лекарят, към когото семейството се обръща за помощ, е доц. Венелин Герганов. Българският неврохирург работи в Международния неврологичен институт в Хановер. Там оперира Самуил.

„Имахме денонощна комуникация с него и неговата бърза реакция с организиране на спешната операция и пристигане тук са от значение, огромно значение, разбира се“, разказва Боряна.

По време на операцията лекарският екип установил, че туморът не е един, а няколко. Единият от тях се е намирал на много труднодостъпно място. Въпреки всичко, за момента няма нужда от втора операция, казва Боряна.

Семейството ще остане още седмица в Германия за изследвания.

Същевременно днес двата отбора, в които Сами е играл – „Левски“ и „Шампион 2006“, организират благотворителна среща в зала „Триадица“.

„Искам да изкажа огромната си благодарност, дълбока, от дъното на сърцето си. Не само моята, разбира се, а на цялото семейство, на всички хора, които помогнаха, които организираха и направиха всичко възможно да се съберат парите“, казва Боряна.

Тя благодари и на хората, които не са има ли възможност, но са подкрепили семейството с добри пожелания и положителна енергия.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info