Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Варненският проект Съпричастност започва отново

Author: dveri.bg | 13.02.2017

Варненският проект Съпричастност започва отново Енорията при варненските храмове „Св. Николай” и „Св. архангел Михаил” започва втори сезон на своя проект „Съпричастност. Въпроси и отговори”. Успешните резултати от първата част на проекта през изминалата година дава увереност на организаторите на продължат инициативата.

Целта на проекта е да съдейства за духовната и психологическата подкрепа на съвременните хората, за да могат по-лесно да осъзнаят своите проблеми, да намерят среда, в която да споделят и получат внимание и подкрепа. Да се обособи църковната общност като място, в което човек може да намери отговори на въпроси, свързани с личността му и връзката й със заобикалящия я свят. Да се покаже, че Църквата успява да реагира адекватно и навреме на болезнените проблеми на днешния градски човек, зависим от технологиите.

Досега проектът имаше лекционен формат, при който се обсъждаха важни теми с православни психолози и свещеник. През новия сезон форматът е променен и ще бъде под формата на тренинг-срещи. Това е следваща стъпка в грижата за човека до нас и за превръщането на знанието в умение. Слушането вече не е достатъчно, затова сега в програмата са включени упражнения и ролеви игри. Досегашните срещи показаха, че голяма част от личностните проблеми на хората и проблемите във взаимоотношенията им с другите се дължат на грешки в общуването, затова главна тема през новия сезон на проекта ще бъде „Личност и общуване”. Как общуваме със себе си и как с другите, как протича процесът на комуникация, умеем ли да откриваме грешните послания, които даваме на себе си и другите, и как да ги променяме? Как да разпознаем агресивното общуване и да се справим с него без ние да ставаме агресивни?

Ще продължи и диалогът в отделния модул на сайта Архангел.бг, където свещеникът и психолозите ще отговарят на конкретни въпроси.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova