Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Седмица на православната книга във Варна

Author: dveri.bg | 22.08.2016

Седмица на православната книга във ВарнаОт 4 до 11 септември за 18-та поредна година във Варна с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще се проведе традиционната вече "Седмица на православната книга".

Създаден с благослова на покойния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, през годините форумът се разви в международна проява и на срещата във Варна се събират издатели, преводачи, автори и почитатели на православната книга не само от България, но и от Сърбия, Гърция, Кипър, Черна Гора, Русия, Украйна и пр.

Тази година Седмицата на православната книга е посветена на 1100–годишнината от успението на св. Климент Охридски. Това издание ще акцентира основно на постиженията в книгоиздаването и православната духовност и култура в България. По традиция главните събития от програмата ще са вечер от 18 до 19 ч., когато ще бъдат представяни нови книги. Едно от тазгодишните издания е „Житие на Св. Серафим”, най-новия канонизиран светец на Българската и Руската църква. Ще бъдат представени неговото житие и проповеди. По време на форума ще бъде представено и едно съвместно издание между Духовно-просветен център „Св. архангел Михаил” към Варненска митрополия и издателство на Приморската митрополия в Черна Гора. Книгата се казва „Посъветвай ме, отче”. Тя представлява въпроси и отговори към различни духовници, събрани в един сборник.

Седмицата на православната книга се организира от Варненска и Великопреславска митрополия в сътрудничество с Община Варна и други организации.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info