Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Училището в село Рабиша ще получи безплатно дърва за огрев

03.08.2020

Училището в село Рабиша ще получи безплатно дърва за огрев Решение за осигуряване на 45 куб.м. дърва за огрев за Основно училище "Васил Априлов” село Рабиша прие Общинският съвет в Белоградчик. То е продиктувано от писмо на ръководството на училището, изпратено до кмета на Община Белоградчик и до председателя на Общинския съвет. В него директорът мотивира искането си с факта, че училището е малко и средствата, които получават по стандарт, са крайно недостатъчни. В момента притесненията на ръководството са свързани със закупуването на дърва за огрев за предстоящия отоплителен сезон.

Кметът на Общината Борис Николов даде положително становище и съгласие на училището да бъде доставено необходимото количество дърва за огрев, както и осигуряването на средствата от бюджета на общината за заплащане на разходите за техния добив и транспорт.

Кметът даде положително становище и на искането на председателя на Общинския съвет Боян Минков да бъдат предоставени при същите условия дърва за огрев и на децата в неравностойно положение. Общинският съвет взе решение да се предоставят по 3 куб.м. на деца с един починал родител и по 5 куб.м. на деца с двама починали родители. 12 са децата с един родител и едно дете е останало без родители.

В решението на местния парламент е залегнало и съставянето на комисия с представители на общинската администрация за установяване на количеството дърва за огрев, които да се предоставят на децата или на техните законни представители.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova