Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Подслониха баба Иванка във фургона, започна дарителска кампания (обновена)

18.02.2021

Подслониха баба Иванка във фургона, започна дарителска кампания (обновена)72-годишната Иванка Тилева от димитровградското село Злато поле вече е временно подслонена в оборудван фургон. Той беше доставен сутринта в селото, съобщават от община Димитровград.

Haskovo.info припомня, че къщата на възрастната жена изгоря при пожар на 12 февруари. Досега тя беше подслонена от съседи. Фургонът беше издействан по искане на кмета Иво Димов от директора на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Поставянето на двутонния фургон беше координирано от началника на Районната служба пожарна безопасност и защита на населението в Димитровград главен инспектор Иван Пачов. Два крана бяха необходими за поставянето му в дворното място, където удобно за жената ще бъде подвързан към съществуващата ВиК-мрежа. Фургонът има кухня, санитарен възел и стая.

Председателят на общинския съвет Гергана Кръстева съобщи, че вече е входирана докладна за еднократна помощ на самотната жена. Кръстева допълни, че още от днес тя ще получава топъл обяд и се ангажира с цялостното дооборудване на временния й дом.

С помощта на кмета на селото Иван Тенчев вече са подадени документите за издаването на нова лична карта, която жената загуби наред с всичките си пари и цялото си имущество при пожара. Баба Иванка благодари за това, че не е оставена сама в такъв тежък момент. Жената е загубила детето си, съпруга си и всички близки хора. Хора от селото й донесоха дрехи и хранителни продукти.

Вече се организира кампания за събиране на дрехи, обувки, както и пакетирани хранителни продукти за жената, които могат да бъдат предадени в местната база на БЧК на ул. „Цар Симеон“ 11 от 9 до 16 ч.

Разкрита е и банкова сметка:

Обединена българска банка
Фондация „Подари усмивка“
BG40UBBS88881000916293
за Иванка Костадинова Тилева

* 26.02.2021 - банковата сметка започваше по погрешка с BG04 вместо BG40


News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova