Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Младоженци дариха пари от сватбата си за болно момче!

Author: Нова телевизия | 26.08.2019

Младоженци дариха пари от сватбата си за болно момче! Младо семейство от Карлово реши да даде добър пример и да дари парите, събрани от букети за сватбата им, на болно дете. Средствата отиват при момче, което страда от детска церебрална парализа и епилепсия. Младоженците се надяват повече млади двойки да последват примера им.

Те взели решение да направят добро в първия ден, в който официално са съпруг и съпруга. Преди сватбата отправят призив към своите гости – да дарят пари, вместо да им купуват цветя.

„Оставихме кутия на сватбата. Всяко семейство отделя пари за цветя, а на тези цветя ние ще се зарадваме на самата сватба, след това ще ги оставим и седмица по-късно ще ги изхвърлим”, сподели Петко Томанов. „Целта ни е повече хора да ни последват”, допълни Мирослава Томанова.

Дни след сватбата младото семейство дарява събраната сума за нуждите на момче, което страда от церебрална парализа.

„Трудно е от емоционална гледна точка, защото майката изживява много тежко едно такова нещо. Трудно е дори и от финансовата страна на въпроса”, разказва майката на болното дете Маргарита Миндова.

Тя и синът й Николай живеят с около 600 лева на месец. Хора като младото семейство Томанови им вдъхват надежда и вяра в доброто.

„Трябва повече да се оглеждаш около себе си, отколкото вътре в себе си, да не мислиш само за себе си, защото има неща, които трябва да се направят и е необходимо да помогнеш на друг”, посочва булката Мирослава.

„Дано това да се развие и да стане една прекрасна инициатива. Според мен това би направило младите хора повече човеци, защото има много насилие в този свят и го виждаме всеки Божи ден”, каза Маргарита.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova