Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Бедно семейство има нужда от помощ

Author: www.lentata.com | 07.03.2016

Бедно семейство има нужда от помощЗапознайте се с Лазарина. Тя е само на 20 години, но вече има две малки дечица. Живее в миниатюрна, порутена къща, заедно с баща си, доведената му съпруга, малкия си 2-годишен син и брат си.

Всички те живеят в истинска мизерия - без ток и течаща вода. Разчитат на 150 лева, които бащата на Лазарина изкарва с пот на челото, като козар.

Споделят, че парите не им стигат за нищо. Нямат пелени, нямат течаща вода, а токът и телевизията са си направо лукс. Вода взимат от селската чешма. Всяка сутрин и вечер бащата на Лазарина изкачва стръмните баири с десетки литри вода на плещите си. И всичко това се случва в модерния 21 век.

Преди дни животът им се утежнява още повече. Лазарина ражда второто си дете. Ражда го в домашни условия -сама, без драми и без лекарска помощ. Сама реже пъпната връв и повива детето. След това отива в другата стая при родителите си, за да ги запознае с току-що родената Росица.

Емил и Росица, стават баба и дядо за втори път. Веднага е повикана линейка, а лекарите остават втрещени от случилото се. И наричат Лазарина „майка геройня“.

Майката и новороденото са прегледани в болницата в Козлодуй, лекарите установяват, че бебето е абсолютно здраво и няма усложнения.

Стените в къщата им са опушени от циганската печка и старите кюнци, вратата е изтърбушена, а чаршафите захабени от мръсотия. Къщата е почти разрушена, а старите кирпичени тухли се ронят. Зимата Емил и Росица са изкарали в страх, защото тежкият сняг, който затрупал старата им къща, едва не я съборил. Сега, щом завали, къщата тече.

А малката новородена Росица, още не знае какво се случва, къде се е родила и какъв живот я чака. Единственото, което прави е да се усмихва доволно.

А дали можем да помогнем на семейството в беда?

Можем, като изпратим храна, дрехи, пари или друго на адрес: с. Манастирище, ул. Калето 16, пощенски код 3354, за Лазарина Емилова Горанова. Телефон за връзка 088 605 5632.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info