Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Силистренка от Италия подари аудиотехника на възрастните хора от Дома

Author: paralel44.com | 12.07.2016

Силистренка от Италия подари аудиотехника на възрастните хора от Дома Силистренката Стоянка Цонева, инструктор по зумба, балет и танци в италианския град Ракониджи, провинция Торино дари на Дома за стари хора в Силистра озвучителна техника. От няколко години нейните малки курсисти събират пари от концерти и други сценични изяви и ги даряват във вид на най-необходими неща на Дома. По Коледа Таня, както я наричат всички, дари шевна машина и гладачка на домуващите.

Тази седмица тя и семейството и отново бяха посланици на дарителство от италианските деца и техните родители. Директорът на Дома Искрен Младенов се посъветвал с възрастните хора, какво биха искали да получат от дарителя си. Така хората получиха озвучителна система, защото много от тях са с нарушен слух. Въпреки трудната им подвижност те още носят музиката и ритъма в сърцата си и не са забравили да се веселят.

Стоянка Цонева е родена в Силистра, бивша възпитаничка на балетния педагог Варта Ценкова, а баба й живее в Дома. Инструкторката по танци разказа за начина, по който се събират средствата за силистренския дом, за обичта, с която всеки цент или кълбо прежда предизвиква умиление и е стимул за подражание в италианската общност. В знак на възхищение италианската местна преса разказва за Таня и нейните възпитаници. Вестникът с добрите дела бе подреден в архива на Дома.

От името на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, в знак на признателност, Стоянка Цонева получи гравюра със символа на Силистра – Художествената галерия.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info