Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Софтуерен университет се ангажира с осигуряване на работа

Author: http://technews.bg | 13.04.2016

Софтуерен университет се ангажира с осигуряване на работаПървият у нас софтуерен университет променя учебния си план с идеята да направи обучението по-лесно приложимо в практиката. Концепцията СофтУни 3.0 дава шанс на курсистите да получат предложение за работа, ако са усвоили 70% от изучавания материал.

Новият учебен план предлага 4 специалности, или професии – JavaScript, PHP, Java и .NET. Обучението продължава 2-3 години, а курсистите ще бъдат готови да започнат работа след 1-2 години, пояснява Светлин Наков, основател и лидер на университета.

Като цяло, СофтУни намалява теорията за сметка на практическите занимания – съотношението ще бъде 75% към 25% в полза на практиката спрямо преподаването и демонстрациите.

Университетът маха домашните и удвоява учебните занятия, тъй като опитът показва, че повечето повечето студенти не пишат домашни и се провалят. Драстично се увеличават учебните занятия – те вече ще бъдат 4-5 дни в седмицата по 4 часа присъствено или онлайн.

СофтУни се ангажира да намери работа на курсистите, ако усвоят поне 70% от изучавания материал. „Ако учиш бързо, може да започнеш работа за по-малко от година”, твърди Светлин Наков.

За целта е предвидена нова кредитна система. Всеки курс дава кредити според наученото и при натрупване на достатъчно кредити, курсистът получава предложения за работа. Това означава да е натрупал 70-100 кредита от общо 130-170, според специалността.

Новият учебен план на Софтуерния университет ще влезе в сила от май тази година, уточняват от образователната институция. СофтУни ще издава диплома при покриване на задължителните модули и натрупване на достатъчно кредити.

Всичко започва с безплатен курс „Основи на програмирането“. Следва приемен изпит, като одобрените продължават с опознавателен модул „Software Technologies”. По-нататък студентите избират специалност (професия) и започват обучение по нея, което продължава година-две.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova