Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Сдружение Дари любов помогна на 1000 социално слаби в Петрич

Author: www.moreto.net | 12.08.2015

Сдружение Дари любов помогна на 1000 социално слаби в Петрич Повече от 1000 социално слаби хора са подмогнати до момента в община Петрич, благодарение на съвместната акция на сдружение „Дари любов” и кмета на общината инж. Вельо Илиев. Сдружението си партнира с местната власт в Петрич от самото създаване, каза председателката му Диана Язаджиева. „Преди дни кметовете на петричките села Беласица, Старчево, Ключ, Първомай, Долна Рибница, Кавракирово, Кладенци, Самуилово, Долене, Струмешница, Волно, Долна Крушица, Камена, Яворница, Коларово и др. предоставиха своите списъци за нуждаещи се от подпомагане хора. Една част вече ги получиха, а с някои от селата предстои установяване на връзка. Подпомагат се социални домове и детски градини. Подпомогнати бяха и представители на малцинството срещу положен общественополезен труд. По предложение на кмета Вельо Илиев общинските съветници пък предоставиха помещение на сдружението в ГУМ, където се набират даренията”, уточни още Диана Язаджиева. Тя конкретизира, че даренията са във формата на хранителни пордукти и дрехи.

Градоначалникът Вельо Илиев подчерта, че общинската администрация в южната община е винаги готова да помогне и откликне при нужда на всички хора. „Това, че предоставихме помещение за събиране на даренията за социално слабите жители на Петрич, е най-малкото, което можем да направим за тях и го направихме с охота. Всички в общината сме на разположение на хората и сме съпричестни към техните болки и проблеми”, заключи Вельо Илиев.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info