Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Младши сержант Александър Иванов спешно се нуждае от 2 трансплантации

Author: Всеки ден | 26.10.2015

Младши сержант Александър Иванов спешно се нуждае от 2 трансплантацииМладши сержант Александър Иванов страда от тежка форма на карцином. Вместо на меден месец в Дубай младото семейство постъпва в гръдна хирургия на ВМА-София, където само три седмици след сватбата Александър преживява първата си операция. Отстранен е подут лимфен възел на шията, но семейството даже и не подозира, че това е само началото. Седмици по-късно, когато махат конците на раната и са отново в болницата, двамата научават, че резултатите от биопсията сочат тумор, особено агресивен, смесица от герминативно-клетъчен тумор с компоненти на тератом, ембрионален карцином и тумор на Тейлум.

Направени са му две операции докато се открие източника. Новогодишните празници се оказват време на безкрайно чакане. С нетърпение очакват 6-ти, за да започне първата химиотерапия. Междувременно е станало ясно, че в тялото има разсейки в далечни органи. През юли туморният маркер е отново в обсега на скалата у нивата му са се доближили до нормалните за здрав човек.

Следва поредица от периоди на подобрение и падение. Близките започват да забелязват нови смущения в ежедневието на Александър - загуба на вкус,драстична загуба на телесно тегло, месеци наред, денонощно висока температура, остър обронхит и много други. Седмици по-късно вече говорим за пневмония. Химиотерапията не помага, това става очевидно.

През юли 2015 лекарите дават повече яснота - разсейките са станали по-активни, лечението на помага, туморът е нараснал, а опции за лечение почти няма, защото тялото е почти отровено от вредите на химиотерапията.

Тежките прогнози не закъсняват - лекарите са безсилни и очакват месеци или година живот. Семейството обаче не се предава и започва да търси алтернативи - имунотерапия, холистична медицина, консултира се с още лекари, посещава Анадолу клиник в Истанбул и успява да се справи с помощта на близки и приятели, които винаги са до тях.

Междувременно новите изследвания откриват тревожен факт - ново образувание се е е формирало в сърцето и заплашва да тръгне свободно из кръвоносната система. Турските лекари съветват за спешна сърдечна операция. Вероятността това да е нов тумор е огромна.

В това състояние, преди броени дни получават офертата за лечение - 97.000 хил. евро е цената, която трябва да платят за две трансплантации - шанс за неговия живот. Сумата е непосилна. Междувременно нито един от двамата не е спирал на работи - той в Армията, а тя - в училище. Завършва втора магистратура и работи по няколко допълнителни проекти в свободното си време. Но парите не стигат.

Ето тук се появяват всички онези, които имат добри сърца и изпитват състрадание. Всички негови приятели и колеги се борят да съберат нужната сума, но не успяват. Поради тази причина най-важни се оказват непознатите, които са готови да отделят от бюджета си, за да помогнат.

Александър има открита дарителска банкова сметка за събирането на 97 000 евро за предстоящите му трансплантации:
Обединена българска банка
IBAN BG73 UBBS 80021038429340
BIC UBBS BG SF
Александър Георгиев Иванов
PayPal: [email protected]


фейсбук дарителска кампания за Александър

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova