Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Международен фонд връчи стипендии в размер на 2000 лева на младежи в България

Author: БНТ | 04.12.2015

Международен фонд връчи стипендии в размер на 2000 лева на младежи в БългарияНа 3 декември в Централното фоайе на Софийския университет се събраха 100 изключително амбициозни студенти. От Международната фондация “Св. св. Кирил и Методий” в сътрудничество с Американската фондация за България връчиха стипендии в размер на 2000 лева на младежи с високи академични постижения, чиито семейства имат ниски материални възможности.

Това е разказ за помощтта и благотворителността. Когато нямаш получаваш, когато имаш – даваш.

Тази философия ръководи вече повече от десетилетие едно американско семейство. Робърт Гипсън завършил своето образование благодарение на подкрепата от частни дарители. Сега заедно със съпругата си всяка година отпускат 100 стипендии по 2000 лева за български студенти. Досега са раздали 1150.

Михаил Тачев – изпълнителен директор на Фондация “Св. св. Кирил и Методий”: Програмата е изключително важна за тези студенти, които имат желание да направят нещо от себе си, а семействата им имат затруднения да покрият техните разходи за образование.

Проф. Анастас Герджиков- ректор на СУ “Св. Климент Охридски”: Наред със социалния елемент в тях има и изискването за високи академични постижения. Мисля, че всеки от университетите в България има най-вече нужда от това да стимулира високите постижения в образованието и науката.

Петя Даскалова – студентка по Българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”: Самата финансова помощ, която се предлага на нас дава още по-голяма възможност за литературата, за книгите, за образованието ни и въобще за градацията ни като хора в обществото.

Виктория Димова- студентка по публична администрация в УНСС: Смятам, че стипендията е наистина от голяма помощ и смятам да отиде за образование.

Сега пред всички тези млади хора остава предизвикателството да повторят отличния си успех и догодина пак да се съберат, за да споделят резултатите от своя труд.

Picture: http://bnt.bg

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info