Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Строителна фирма от Варна ще дари 10 инсулинови помпи за деца с диабет

Author: uspelite.bg | 02.11.2016

Строителна фирма от Варна ще дари 10 инсулинови помпи за деца с диабетЧаст от средствата от продажбата на апартаменти в жилищен комплекс „Лабиринт” гр. Варна ще бъдат дарени за закупуването на инсулинови помпи за деца с диабет.

Те решили да помогнат на децата в града, след като научили, че в университетската болница на града работи първият у нас Център за иновативни терапии при деца с диабет.

Благодарение на тези помпи, които постоянно подават малки дози инсулин към организма, съобразно нуждите на малките пациенти, децата няма да усещат всекидневното страдание от изследване на кръвната захар по няколко пъти на ден и инжектирането на инсулин. В края на месец ноември ще бъде закупена първата инсулинова помпа, която струва 7 000 лева.

200 лева заделяме от всеки един апартамент. Сумата, която ще съберем, е достатъчна да се купят 10 инсулинови помпи. Надявам се с другите комплекси да съберем още. Дано да дадем пример и на останалите строителни компании или на хората изобщо с частен бизнес.

Грета Желева - представител на строителната фирма: Освен това всеки собственик на ново жилище ще получи сертификат за дарител, като напомняне, че към каузата може да се приобщят още хора с добри сърца.

Г-жа Желева допълни, че амбициите им с инсулиновите помпи не свършват. Те мислят за детски центрове и клубове за спорт, за да могат тези деца да се чувстват като всички останали. И апелира всички хора, които могат да помогнат.

Само преди седмица жилищният комплекс стана най-новият партньор на Детската диабетна асоциация „Докосни дъгата”, която цели събирането на средства именно за закупуване на инсулинови помпи и консумативи за деца, болни от диабет тип 1, чиито семейства са в затруднено положение.

На 2 октомври във Варна беше открита и първата баскетболна школа за деца и юноши - баскетболен клуб „Черно море-Тича”, която е по идея на Деян и Калоян Иванови, едни от най-добрите баскетболисти на България. Школата, която е напълно безплатна към момента има 350 деца. В школата ще тренират и деца с диабет, защото всички деца са равни и заслужават равни възможности.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info