Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Отпускат стипендии за студенти в неравностойно положение

Author: БНР | 23.02.2017

Отпускат стипендии за студенти в неравностойно положение Фондация „Св. Св. Константин и Елена” търси своите нови стипендианти за 2017 година, желаещи да повишат компетенциите си и да се усъвършенстват в бъдещите си професии в областта на СПА, Wellness и Балнео услугите, в сферата на туризма и в областта на изкуството.

Фондацията ще отпусне и една извънредна стипендия, която ще подпомогне завършването на магистърска степен по „Информационни технологии” на студент, отгледан до навършване на пълнолетието си в дома за деца лишени от родителска грижа „Княгиня Надежда” във Варна. Всички програми са отворени и за кандидати, израснали под институционална грижа, сираци, полусираци, студенти с ТЕЛК или с ниски доходи. Водещ критерий при избора на стипендианти е отличният успех.

Обявихме кампаниите от месец декември, вече наближава крайният им срок. До 15 март изтича срокът за кандидатури в направление „Туризъм” и „Здраве чрез СПА”, а до 19 март приемаме кандидатури в програмите в направление „Изкуства”. За цялата календарна година основното направление за студентските стипендии ще подкрепи общо 10 стипендианта”, разказва Елена Косева - председател на Фондация „Св. Св. Константин и Елена”.

От 2014 г. насам от фондацията са отпуснали общо 22 стипендии в различни направления, а тази година за пръв път помагат и на гимназисти да изкарат професионални курсове.

„Вече имаме и три момичета, тиинейджърки, за които ще започне професионален курс по фризьорство. Те ще получат професия”, добави Косева.


Председателят на фондацията заяви, че предстои да започне и курс по готварство за желаещите деца, лишени от родителски грижи.

Picture: http://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova