Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Десетки помогнаха на обраното семейство пенсионери

Author: Нова телевизия | 16.03.2017

Десетки помогнаха на обраното семейство пенсионери Да си хванеш такси от улицата и накрая таксиметровият шофьор да ти отмъкне всичко – чанта, пари, документи и дори новия ти телевизор. Пенсионерка стана жертва на нагъл таксиджия, но добри хора й помогнаха след репортаж на NOVA.

На 8-ми март пенсионерите Гиньо и Галина от София решили да си направят подарък - телевизор. Старият се счупил, но заради малките пенсии, не можели да си купят нов цяла година. Взели телевизора на изплащане. За една година по 35 лв. на месец. Галина решила да го закара с такси до вкъщи. Хванала го от спирката пред магазина. В столичния квартал „Гео Милев”.

Таксиметровият шофьор закарал пенсионерката точно до входа в квартал „Слатина”.

„Отварям вратата и питам колко струва. Той ми каза- 5лв. а багажа, на другата седалка отзад. Аз излизам и да взема, че там е чантата и телевизора. А в тоя момент оттук идваше кола и той ми казва, аз ще завия и после ще платите. И той завил и аз тук чакам и да отварям вратата да взема багажа и той като дал газ и оттук изчезна”,
разказва Галина Георгиева.

С новия телевизор, цялата пенсия на мъжа й, документите и ключовете за апартамента. Възрастната жена започнала да вика за помощ, но наоколо нямало никого. Заради шока, не успяла да запомни нито номера на таксито, нито фирмата. Надява се полицията да намери шофьора.

Семейството вече има нов телевизор. Добри хора донесли лично новата вещ в дома на пенсионерите. Други петима-шестима души пък им дали пари, с които семейството да изкара до края на месеца. А Гиньо и Галина не могат да изразят благодарността си към всички хора, изявили желание да им помогнат.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info