Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Търсят нови приемни семейства в Благоевградска област

Author: БНТ | 23.08.2017

Търсят нови приемни семейства в Благоевградска областТърсят нови приемни семейства в Благоевградска област. 13 деца от региона трябва да бъдат настанени в нови домове в Петрич, Сандански и Благоевград. Кандидатите, които желаят да станат приемни родители трябва да бъдат физически и психически здрави, да са с чисто криминално минало и да не са лишени от родителски права. Краен срок за кандидатстване няма.

В Благоевградска област вече има над 100 приемни семейства. Най-много са в областния център – 25, но дори и в най-малките общини има утвърдени приемни родители. След изготвен анализ за развитието на социалната услуга „Приема грижа”, експертите търсят още кандидати.

Стоянка Димитрова, началник на областния екип по приемна грижа за Благоевградска област:„За община Благоевград ние ще имаме потребност да утвърдим нови осем кандидати за приемни семейства, които да полагат грижи за деца в различни профили, пет здрави деца и три от тях да бъдат с увреждане.”

Две приемни семейства се търсят в Петрич и три за община Сандански. За да покриват разходите по отглеждане на детето, професионалните приемни семейства получават основно месечно възнаграждение от 690 лева, както и допълнителна издръжка.

Стоянка Димитрова, началник на областния екип по приемна грижа за Благоевградска област:„За дете от 0 до 3 години се изплаща месечна издръжка в размер на 260 лв., от 3 до 14 – 227,50 лв. и от 14 до 18 години – отново 260 лева. Освен това те получават и месечни добавки от Дирекция „Социално подпомагане” в размер на 37 лева.”

Семействата, които се грижат за деца с увреждания получават почти два пъти повече. Кандидатите, които искат да отглеждат дете като приемни родители могат да получат повече информация от Областния екип по приемна грижа, който работи в сградата на общинската администрация в Благоевград.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova