Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ученици шият благотворително за Детската онкохематология в Пловдив

Author: БНТ | 27.06.2018

Ученици шият благотворително за Детската онкохематология в Пловдив Благотворителна инициатива на ученици от Професионалната гимназия по облекло „Ана Май“ в Пловдив. Десетокласници ушиха спално бельо за малките пациенти на Детската онкохематология в Университетската болница „Свети Георги“ в града и го дариха безвъзмездно. С благотворителния жест учениците върнаха усмивките на болните деца.

Идеята за кампанията е на учениците от десети клас в специалностите „Козметика“ и „Конструктор моделиери“. Ражда се по време на учебен час, когато преподавател им поставя задачата да проучат видовете детски онкологични заболявания.

Ангелина Гюрова – учител в Професионалната гимназия по облекло „Ана Май“ - Пловдив: "Решихме, че ще направим едно дарение, което беше спално бельо – 21 комплекта. Решиха, че ще купят чисто нов плат. Изработиха го, след което ги посетихме там на място."

Спалните комплекти са ушити за по-малко от месец. С жеста на внимание учениците върнали усмивките на децата в болничната среда.

Ивелина Иванова: "Ние всички решихме, че трябва да помогнем на тези деца, защото там в тази болница се чувстват неприятно. Те са сами там. Родителите им не са постоянно с тях и трябваше да ги зарадваме по някакъв начин. Да не се чувстват сами."

Годишно в отделението се лекуват около 200 деца, повечето от тях с тежки заболявания, което налага по-дълъг престой в болница.

Доц. Мария Спасова – завеждащ Детско онкохематологично отделение – УМБАЛ „Свети Георги“: "Даренията за нас са не само материална стойност. По-скоро това е една съпричастност към тези деца, една емпатия към техните родители, едно съчувствие на обществото към съдбата, която ги е сполетяла и трудностите, които трябва да преживеят в хода на лечението."

Учениците и преподавателите от „Ана Май“ са убедени, че кампанията за детското отделение ще продължи и през следващата учебна година. А сега възнамеряват да подарят на деца в неравностойно положение ушити от тях красиви рокли.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info