Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци от Търговската гимназия във Варна строят парк в двора на училището си

Author: budnavarna.bg | 23.08.2016

Доброволци от Търговската гимназия във Варна строят парк в двора на училището сиБъдещи икономисти от Варненската търговка гимназия „Георсги Стойков Раковски“ се включиха в доброволческа бригада за облагородяване на част от дворното пространство на училището. Възпитаници на школото и техни приятели запретнаха ръкави, за да помогнат в работата по изграждането на кът за отдих и почивка, забеляза фоторепортер на в.“Черно море“.

В своеобразния оазис, който ще бъде разположен на площ от 450 кв. м., ще има много зеленина, сцена и беседки. В училищния парк ще бъдат провеждани изнесени уроци и извънкласни занимания.Това каза за Медийна група „Черно море“ помощник-директорът на гимназията Никола Цанков. В списъка с доброволците фигурират 23-ма ученици, а повечето от тях получават подкрепление от вече завършилите гимназията и приятели. Целта на инициативата е да бъде осмислено свободното време на младежите с полезни и ползотворни дейности. Стремим се да даваме стимул на нашите деца за творчество и самоизява, и да повдигнем самочувствието им, те изучават риторика, а сега ще имат и висока трибуна, където да упражняват ораторското изкуство, каза още Цанков. В зеления кът ще им има и безплатна безжична мрежа и няколко монтирани шахматни дъски.

На учениците бяха предадени първите уроци по озеленяване и ландшафт дизайн. Беше им поверена и задачата за облицоване на площадка с каменни плочи.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info