Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Зов за помощ за учителка от Априловската гимназия в Габрово

Author: dir.bg | 17.10.2017

Зов за помощ за учителка от Априловската гимназия в ГабровоЕдна от любимите учителки на Националната априловска гимназия в Габрово - Митка Георгиева, се нужда е от помощ за лечение на остра миелоидна левкемия.

В момента дългогодишната преподавателка по немски език е подложена на лечение със скъпоструващ медикамент, закупуването на който не е по силите на нейното семейство - 7000 лева месечно. Той й е необходим, докато лекарите потвърдят, че г-жа Георгиева е в състояние да бъде подложена на трансплантация на костен мозък.

Историята на заболяването й датира от 2008-ма година. След проведено лечение и химиотерапия, левкемията изпада в ремисия. В края на 2016-та година обаче, при контролен преглед, се установява, че болестта се е завърнала. Проведен е нов курс на химиотерапия, който, за съжаление, е неуспешен - патологичните бели кръвни телца в костния мозък са станали резистентни към химиотерапията.

Учителката се обръща към германска болница, където ѝ предписват лечение с лекарството Sorafenib. Към момента, този медикамент не се покрива от здравната каса в България. Семейството закупува медикамента за 1 месец и след направени контролни изследвания се забелязват подобрения в състоянието и показателите. Поради липса на средства обаче, семейството не успява да закупи веднага следващата доза, но след стартирането на настоящата кампания са събрани средства за още една доза, която вече е закупена.

Във Фейсбук страницата "Да подадем ръка на любимата учителка – г-жа Митка Георгиева" може да се намери повече информация за нейното състояние, документи, експертизи.

В нея учителката, която има две дъщери и няколко внука, помоли за помощ:

"Животът ми отреди съдбата да се боря с тежка и коварна болест. Тази борба продължава вече повече от 6 години. В последно време съм подложена на терапия със скъпо струващ медикамент, закупуването на който вече не е във възможностите на моето семейно обкръжение. Така, искам или не, съм принудена да отправя МОЛБА КЪМ ВСИЧКИ ВАС за събиране на средства за лечението ми според личните възможности.
Предварително благодаря за добрината на всички! И нека здравето, щастието и късметът да са с вас! А животът е хубав, нали!".


Дарителска сметка, на която всеки може да помогне, е:

UniCredit Bulbank – клон Габрово: -
в BGN - BG02UNCR70001520296263 -
в EUR - BG72UNCR70001520444965 -
BIC - UNCRBGSF

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info