Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Учителката, преборила левкемия: Децата ми дадоха урок по вяра

Author: Нова телевизия | 12.09.2016

Учителката, преборила левкемия: Децата ми дадоха урок по вяраЗа една учителка от Асеновград този 15 септември ще бъде много специален. Людмила Ангелова заболя тежко, но днес казва, че са я спасили вярата, любовта и помощта на нейните ученици.

Госпожа Люси, както я наричат учениците й, премина успешно лечение в Германия и се надява, че от левкемията вече няма и следа, след като нейните ученици успяха да съберат 340 хиляди лева за животоспасяващата й операция.

Тя е на 48 години. Незаменима е не само на децата, които е родила, но и зa учениците си. За 23 години през дневника й са минали стотици, а тя е останала в сърцата им. И името й е такова – Людмила.

Оказва се обаче, че даже когато искаме да даваме обич и грижа, това не зависи само от нас. По Великден миналата година тя разбира, че страда от левкемия. Единственият й шанс е трансплантация в Германия на стойност 168 хиляди евро. По Великден, казват, стават чудеса. Учениците на г-жа Люси се заемат да го докажат.

За броени дни любимата госпожа по английски език от Асеновград става любима в цяла България. За лечението й са събрани 340 хиляди лева. Животът й е все така неоценим. Усилията на учениците й – също. Чудото не закъснява. Животът на любимата учителка е спасен.

На този 15 септември г-жа Ангелова ще прекрачи отново прага на класната стая и ще онагледи най-важния урок – за стойността на човешкия живот, човещината и благодарността. Няма никакво значение дали ще говори на български, или на английски. Нейните ученици и всички, които я гледат сега, ще я разберат.

„Кампанията се разви толкова лавинообразно, че повярвах още от самото начало, че ще успеем. Човек не трябва да губи вяра и надежда, че нещата ще се случат. Това е нещото, което помага да се пребориш с всяко препятствие. Всички вярвахме и никой не допускаше мисълта, че може нещо да се развие в друга посока”, каза Людмила.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova