Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дарители осигуриха урок сред природата на ученици с увреден слух

Author: http://bcaf.bg | 15.06.2016

Дарители осигуриха урок сред природата на ученици с увреден слух На 1 юни 15 ученици от училището за деца с увреден слух „Проф. Дечо Денев“ отпразнуваха своя празник сред природата. Този ден бе различен от всички останали учебни дни, защото бе свързан с приключения. А истинското учене е и забавление.

Екскурзията бе организирана от Сдружение АГРОЛИНК и Дирекцията на на националния парк „Централен Балкан“ с финансовата подкрепа на фирма АРМИНА, други фирми от биобранша и индивидуални дарители по ведомост по програмата на Фондация "Помощ за благотворителността в България".

Учители в този необикновен за децата ден бяха Симеон Симеонов и Лальо Начев от дирекцията на парка „Централен Балкан“. Децата научиха по занимателен начин за важността от опазването на планините, за резервата „Северен Джендем“ – най-високо разположения резерват в парка в подножието на връх Ботев. Разказите за вековните букови гори, за всички обитатели на парка като сокол, скален орел, скалолазка, дива коза, мечка, вълк, благороден елен, сърна впечатлиха децата. Това, което те няма да забравят е панорамата, която се откри пред тях от водопада Видимско пръскало. Някои от тях за първи път видяха водопад.

„Уроците навън и сред природата, вместо в затворената класна стая, са много по-добри. Така ученето става естествен процес, поради любопитството на децата и те са в стимулираща интереса им среда. Многообразният свят на природата не бива да бъде показван само от страниците на учебниците. Затова е и нашата биоградинка в двора на училището”, каза д-р Светла Николова от Сдружение АГРОЛИНК.

„Благодарим на дирекцията на парка „Централен Балкан“ за възможността да се запознаем с част от красотата на Стара планина. Образователната програма „ Паркът като класна стая“ е чудесна инициатива и нека повече деца да се включат в нея“, каза Албена Спасова, която ръководеше групата и общуваше с децата на жестовия език.

Този ден бе подарък както за учениците на техния детски празник, така и за парка с радостта, че са домакини по случай 25-та годишнината на парка.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info