Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Великденска работилница за деца организира настоятелството на храм „Св. Георги“ в Златоград

Author: dveri.bg | 16.04.2019

Великденска работилница за деца организира настоятелството на храм „Св. Георги“ в ЗлатоградЦърковното настоятелство на храм „Св. Георги Победоносец“ в Златоград съвместно с доброволци от детските градини в града „Снежанка“ и „Радост“ организират честване на най-големия християнски празник Възкресение Христово.

Децата ще бъдат ангажирани в Цветна ръкоделничка „Великденски звън“ и освен изработване на различни празнични украси ще научат повече за събитието Възкресение Христово и ще се срещнат с енорийския свещеник о. Константин Атанасов.

Ето какво разказват организаторите: „С поредното издание на творческата работилничка „Великденски звън“ целим чрез ръчния труд децата от подготвителните групи на двете детски градини в Златоград да координират вниманието и мисълта си, да развият воля и търпение. Акцентът пада върху книжните сръчности. С оцветяването и изрязването на шаблоните с празничните символи на Пасхата Христова те развиват фини умения. Тези приложни ръчни занимания малчуганите изпълняват чрез използването на различни материали: хартия, панделки, боички, стикери за яйца и др. Всички участници ще получат поощрителни награди за усърдието си пред Божиите очи“.

По вече установена от години традиция църковното настоятелство на храма приобщава децата и учениците от града към християнските празници, ценности и обичаи. В дейностите са ангажирани не само енориаши, но и учителки от детските градини и училищата. Църковното настоятелство изказва благодарности за прекрасното сътрудничество на директорките г-жа Глухова и г-жа Сухтева, на учителките в подготвителните групи и на родителите.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova