Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителен базар на мартеници подпомага потребителите на социални услуги във Велико Търново

Author: Агенция Фокус | 17.02.2016

Благотворителен базар на мартеници подпомага потребителите на социални услуги във Велико ТърновоБлаготворителен базар на мартеници работи във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Ръкоделията и сувенирите, които се предлагат там, са изработени от потребители на социалните услуги на територията на общината. Събраните средства от продажбата им ще послужат за подпомагане на дейността на арт-ателиетата, които са създадени и работят към клубовете, центровете и домовете от града. С подкрепата на кмета Даниел Панов сръчните майстори от социалните услуги традиционно разполагат с място в центъра на града, което ще ползват безвъзмездно.

Щандът с ръчно изработени се намира в непосредствена близост до централните автобусни спирки на ул. „Васил Левски” и сградите на Община Велико Търново и Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”.

Част от ръкоделията и сувенирите ще бъдат подредени и в благотворителна изложба базар. До 1 март експозицията ще гостува в центровете, домовете и клубовете на територията на Велико Търново и населените места от общината, в които се предлагат социални услуги.

Изнесеният базар ще работи всеки ден от 10,00 до 18,30 ч. Графикът на изнесената благотворителна изложба на мартеници и сувенири, изработени от потребители на социалните услуги, е следният:

- От 18 до 20 февруари: Център за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи – Велико Търново; Център за социална рехабилитация и интеграция на възрастни – Велико Търново; Дом за стари хора „Венета Ботева” – Велико Търново.
- 21 и 22 февруари: Съюз на инвалидите; Училище за талантливи деца в с. Русаля; Кризисен център за деца в с. Балван.
- 23 и 24 февруари: Дневен център за деца с увреждания “Дъга “ - Велико Търново; Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи I, II и III – Велико Търново.
- 25 и 26 февруари: Защитено жилище за лица с умствена изостаналост в Дебелец; Дневен център за възрастни хора с увреждания във Велико Търново; Дом за деца лишени от родителска грижа „Пеню и Мария Велкови“ във Велико Търново.
- 27 и 28 февруари: Дом за възрастни хора „ Св.Иван Рилски“ в с.Балван; Център за настаняване от семеен тип за деца – Велико Търново; Център за настаняване от семеен тип за лица - Велико Търново.
- 29 февруари и 1 март: Дневен център за възрастни хора – Велико Търново; Защитено жилище за лица с психични заболявания - с. Церова кория; Център за социална рехабилитация и интеграция за лица с психични разстройства и интелектуални затруднения - Велико Търново.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova