Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да откажеш доходоносна професия, за да преследваш мечтите си

Author: БТВ | 08.12.2015

Да откажеш доходоносна професия, за да преследваш мечтите сиДа си успял не означава непремено да си директор. Доказателството - един млад човек, който се отказва от позицията си на мениджър на високо ниво със съответните доходи, за да стане собственик на работилница за колела.

Александър Македонски е млад и образован българин. Той превръща любовта към велосипедите от хоби в доходоносен занаят и вече втора година е съсобственик на ателие, в което той и екипът му изработват необикновени велосипеди.

„Нашата мисия е да правим уникални велосипеди, такива велосипеди, които да отговарят на характера на техния собственик. Това според нас стимулира хората повече да си карат велосипедите, а като цяло това решава много от проблемите на градската среда. Тоест, ние не само ремонтираме колелата, не само ги правим по-функционални, но и ги правим много по-красиви за да може да ти докосват душата”, споделя той.

Зад любовта на Александър към колелата стои история от детството. „Аз имам история с велосипеди от много малък. Когато бях в 5-6ти клас, бях единственият човек с балканче в квартала и супер много исках да имам хубав велосипед, който да карам. Нашите нямаха възможност да ми вземат и понеже така или иначе нямах възможност да карам хубав велосипед реших, че поне ще се отдам на моя си и ще го подобрявам както мога”, каза Александър.

И все пак остава въпросът, какво кара един млад човек с доходоносна работа да рискува и да промени коренно своята професия? Аз все повече наблюдавам сред мои връстници как работата им не им носи смисъл и те като цяло са нещастни, получават добри пари , живеят на добри места, могат да си позволят да правят много неща, които съвременният човек си позволява, обаче в същото време са нещастни”, разказва Александър.

Александър казва, че един велосипед повече означава една кола по-малко на пътя. „Втората причина, с която стимулирам хората да извядат колелата, е ако изобщо не искат да ги използват, могат да ни го дарят, пък ние ще го ремонтираме и ще го дарим на дете”.

А как е достигнал до идеята да даряват велосипеди? „Дойде един приятел февруари месец и ни каза, абе имам една стара трошка на тавана да взема да я сваля да ви я дам , вие я реставрирайте или просто я поправете и дарете на някой колело. И тогава с моя съдружник си дадохме сметка, че всъщност има много стари трошки по таваните и по мазетата, по гаражите и къде ли не и ние можем да направим кампания да ги съберем тия колелета да вземем всички здрави части и да ги ремонтираме и да ги дарим на деца в нужда. И понеже на нас бояджийското ни е в Дряново и добре познаваме града решихме да направим кампанията за там. Работихме заедно със социалните служби и те направиха списък от деца, които нямат велосипеди, не могат да си позволят да имат такива и така се случи, че дарихме 70 велосипеда на деца в Дряново”, разказва Александър.

Следващата такава кампания ще се проведе февруари месец, а междувременно всеки, който желае може да дари своя стар велосипед и да зарадва дете.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova