Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Видински ученици се запознават със Свещеното Писание на урок в митрополията

Author: http://dveri.bg | 29.03.2016

Видински ученици се запознават със Свещеното Писание на урок в митрополиятаНа 23 и 28 март ученици от Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим Първи“ във Видин бяха на урок по български език и литература в сградата на Видинска митрополия. По програма деветокласниците трябва да се запознаят с Библията като свещена книга на християните, източник на идеи и вдъхновение за поколения български и чуждестранни автори.

Г-жа Лидия Димитрова, преподавател по български език и литература, е преценила, че най-подходящото място за провеждане на този урок е Видинска митрополия, а най-добрият лектор – Белоградчишкият епископ Поликарп. Младият духовник не само познава текстовете на Свещеното Писание, тяхната история и послания, но целият му живот и служение са посветени на изпълнение на Божиите повели. Той разказа на учениците за произхода на Библията, за Стария и Новия Завет и за необходимостта от следване на нравствените Божии закони, чрез които човекът ще постигне истинско познание за смисъла на живота си.

Идвайки в сградата на митрополията, общувайки с духовници, учениците научават не само за Свещеното Писание, но и за неговото реално приложение в живота на хората. Така Библията вече не е просто една непозната за младите хора книга, а започват да я виждат като източник на вдъхновение, като възможност за докосване до Бога, като място за среща между човека и Бога.

В резултат на сърдечната среща с епископ Поликарп младите хора откриват, че Църквата не е институция, останала в миналото, а динамична Богочовешка структура, загрижена за всеки човек. Благодарение на учителката по български език и литература учениците правят първите си крачки към опознаване на Библията и мирогледа, който тя оформя. В края на гостуването в митрополията учениците благодариха за вниманието и беседата и си пожелаха такива срещи да са по-чести.

На всички присъстващи епископ Поликарп подари книга и икона за спомен и благословение.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info