Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

ВУМ обявява прием и стипендии за таланти в софтуерното инженерство

Author: www.moreto.net | 04.04.2016

ВУМ обявява прием и стипендии за таланти в софтуерното инженерствоОбщата сума на стипендиите е на стойност 20,000.00 Евро, предоставени от „Висше училище по мениджмънт (ВУМ) и неговите партньорски компании. Фондът е предназначен за всички, желаещи да кандидатстват за обучение в програма „Софтуерни системи и технологии“ на висшето училище. Заинтересованите от програмата ще имат възможност да получат стипендия, достигаща 1000 Евро за семестър. Първоначалната сума ще се определя според резултатите при кандидатстване, а след това ще зависи от успеха по време на следване, със стойност до 1000 Евро за семестър.

Програмата „Софтуерни системи и технологии“ стартира успешно през ноември 2015 като привлече интереса на кандидат-студенти от България и чужбина.

ВУМ предлага програмата както в редовна форма на обучение за начинаещи, така и в индивидуална форма(адаптирана за работещи), за напреднали в областта специалисти, с доказуемо ниво на експертна компетентност. Индивидуалният план на обучение е специално създаден за хора с изграден опит в сферата на софтуерния инженеринг, които ще имат възможността да получат българска и британска бакалавърска диплома за по-кратък срок на обучение.

Кандидатите за стипендия - напреднали ИТ специалисти ще бъдат с предимство ако са:

1. работещи ИТ специалисти с доказуем трудов стаж в сферата на ИТ;

2. специалисти притежаващи авторитетни международни ИТ сертификати;

3. студенти изучаващи компютърни науки в акредитирани институции.

Кандидатите за стипендия – начинаещи (ученици, завършващи средно образование), но без професионален опит, ще трябва да се явят на мотивационно интервю, което ще се проведе на английски език. В допълнение ще бъдат разглеждани документи от предходно образование или разработвани любителски ИТ проекти, както и доказателство за владеене на английски език (сертификат или тест във ВУМ).

Предимствата на студентите (в редовна или индивидуална форма), изучаващи софтуерен инженеринг във ВУМ са следните:

1. Програмата е напълно синхронизирана със стандартите по софтуерен инженеринг на IEEE, както и с водещите световни технологични институции като MIT, Stanford и Waterloo.

2. Преподаватели са водещи експерти от софтуерната индустрия като ИТ директори на международни банки, топ ниво директори на компании като IBM, сертифицирани PMP, Executive Security Officers и други.

3. Дипломиране с българска и британска бакалавърска диплома.

4. Задължителен стаж по специолността (над 3 месеца през всяка академична година), предоставен със съдействието на ВУМ.

5. Възможност за обмен (мобилност) по програма Еразъм+ в европейско висше училище за един или два семестъра.

Програмата обхваща приложната и академичната страна на софтуерното инженерство: принципи, процеси, методи, теории, модели, и абстракции като изгражда необходимите лични и професионални качества на своите студенти. Целта на програмата е да бъде научно-приложна, така че да осигури успешно кариерно развитие на всеки свой възпитаник в първокласна софтуерна компания.

Програмата включва целия спектър от дейности в софтуерния инженеринг: Спецификации, стандарти и изисквания; Управление на Софтуерни инженерни процеси; Управление на Софтуерни инженерни модели; Софтуерен дизайн и архитектура; Разработка на Софтуерни системи; Управление на Софтуерни конфигурации; Тестване на Софтуерни системи; Софтуерна поддръжка; Софтуерна верификация и валидация; Софтуерни Метрики – инструменти и методологии; Управление на софтуерен проект; Професионални, етични и правни въпроси за софтуерни инженери.

Информационен ден за специалност „Софтуерни системи и технологии“:

Всички заинтересовани от обучение в областта на софтуерното инженерство ще имат възможност да присъстват на специализирана демонстрация на специалността на 16 април 2016 г., в сградата на висшето училище във Варна, ул. „Оборище“ 13а (до III-та ПМГ).

За повече информация и записвания: +359 885 398 630/ +359 885 398 663


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova