Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Невероятен жест! Япония помага на възрастните хора в дома в Кула

Author: Нова тв | 22.02.2016

Невероятен жест! Япония помага на възрастните хора в дома в Кула Японското посолство направи дарение за дома за стари хора в Кула, след като в медиите беше излъчен репортаж за мизерията, в която са принудени да живеят възрастните, съобщава Нова телевизия.

Домовете за стари хора в Япония освен нормални условия, имат дори роботи, изобретени да успокояват възрастните хора. В дома в Кула няма роботи. И не само! Доскоро нямаше нормални легла, бани и тоалетни без мухъл. Нямат и някой, който да им дава любов.

„Една майка може да отгледа пет деца, но пет деца не могат да изгледат една майка”, плаче възрастна жена в дома.

Когато съпругата на японския посланик у нас вижда в репортажа мрачните картини в Кула, си спомня за човек от Видин, помогнал след земетресението във Фукушима.

„Помня един човек, възрастен човек, който живее във Видин. Той е пенсиониран и може би получава 150 лева. Той изпращаше 2 лева до Японското посолство всеки месец. Няма да го забравя това”, заявява Томоко Коидзуми, съпруга на посланика на Япония в България.

Така и никога не разбира името му, но помощта на непознатия видинчанин днес я кара да върне жеста. "Гледах тези хора, които по време на предишния режим, са се трудили, отгледали са деца и си помислих - сега е време да живеят по-спокоен живот. Имат право на това, а живеят в такива тежки условия”, заявява Томоко Коидзуми.

И тогава от Япония пристига писмо от съпругата на бившия посланик на страната у нас. И тя иска да помогне. Така двете заедно с международна женска благотворителна организация събират средства за ново удобно легло и топло одеяло за всекиго в дома в Кула.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova