Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Живка от Бургас нуждае от подкрепа за операция и леща за око!

Author: Милостив | 29.03.2019

Живка от Бургас нуждае от подкрепа за операция и леща за око!Живка Стоева е възрастна жена от Бургас, която от 2 години е загубила способността да се движи самостоятелно. Шансът й да възвърне нормалното си движение е да се смени изхабената й тазобедрена (лява) става. При това Живка има катаракта на очите и тромб в лявото око (ретинална венозна оклузия). Дясното й око е със слабо зрение и за него е препоръчана леща, докато за лявото смятат, че няма да има полза.

През 2017 г. Живка претърпява пътен инцидент, при който дясното й бедро се счупва, а вследствие на това по ставата й се развива коксартроза. Следва обикаляне и чести посещения по болници. Правят й имплант на пирон, пластична операция на некротична рана; изваждане на пирона след компрометиране. Сега предстои смяна на изхабената тазобедрена става с нова, чиято цена надхвърля възможностите на възрастната жена да я покрие - 3 750 лв. (включващи цената на протезата, изборът на лекар, консултативните прегледи, потребителската такса).

Възрастта и преживения стрес от автомобилната катастрофа са оказали и лошо отражение върху зрението на Живка, защото месеци след инцидента след оплаквания за зрението си я диагностицират с катаракта в начален стадий. На следващата 2018 г. след преглед е фиксиран и тромб в лявото й око. За да запази в добро състояние зрението си, Живка получава оферта за поставяне на леща в дясното око, от което има оплаквания за от болка, от очния медицински център в Бургас „Оксиком“. За лявото око лекарите смятат, че поставянето на нова леща няма да има полза. Цената на постоянна леща струва между 850 и 1050 лв., в зависимост от избрания модел.

Който може и желае да помогне на Живка в събирането на общата сума за операцията на тазобедрената й става или поставянето на леща на дясното око - общо 4600 лв., за да се облекчат трудностите й в ежедневието, може да дари по дарителската й сметка или да се свърже с нея:

IBAN: BG72UNCR70001523530729 (в лв.)

Телефон за връзка - 0895775337 (отговаря синът на Живка - Данаил)Удостоверителни документи за здравословното състояние на Живка:


1) Епикриза:
, , ; , .

2) Амбулаторни прегледи:
, , , .

3) Оферти

а) Оферта за поставяне на леща в окото в "Оксиком" - Бургас:
, , .

b) Оферта за смяна на тазобедрената става МК "Св. Иван Рилски ЕООД" - клон Стара Загора:
.


4) Дарителска банкова сметка:
, , .

Source:
Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova