Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителни инициативи за журналиста Георги Христов

Author: Дарик | 31.05.2016

Благотворителни инициативи за журналиста Георги ХристовФутболни ветерани от Димитровград бяха домакини на отбора от гръцкия Комотини в мач-реванш на стадион "Миньор". По време на мача беше поставена кутия за дарения в помощ на 42-годишния журналист Георги Христов, който се нуждае от спешно скъпо лечение в чужбина на стойност 40 000 евро.

Кутия за дарения в помощ на Жоро ще бъде поставена и при откриване на детската изложба „Първи юни” в Клуба на дейците на културата в Димитровград. В изложбата са включени рисунки и пластики на децата от школите по скулптура и изобразително изкуство, които водят Гроздан Грозев и Йордан Йорданов. Скулпторът Гроздан Грозев, който е председател на КДК в Димитровград и председател на комисията по култура в местния парламент се ангажира след края на изложбата да бъде организиран благотворителен базар с детските творби, а събраните средства да са за каузата #спасижоро.

Бившият кмет на Харманли Михаил Лисков и групата общински съветници от БСП са сред първите дарители от Града на Белоногата, които се включиха вчера в акцията #спасижоро. Средствата за лечението на журналиста там събира лично зам.-председателят на ОбС Светлана Николова. Сред първите дарители в кампанията бе и харманлиецът Иван Налбантов. Средствата се събираха в Градската градина, а в кампанията и нейната организация се включи и Председателят на Демократичния съюз на жените в Харманли Диляна Комитова. За два часа в първата дарителска кутия в Харманли бяха събрани 255 лева. В Градския парк граждани откликнаха на призива „Да спасим Жоро“, деца пуснаха левчета в кутията с пожеланието: „Чичкото скоро да оздравее“. Пенсионери също не подминаха кутията и дариха скромни суми, но от сърце, разказа Светлана Николова.

Следващата дарителска кутия в Харманли ще бъде на финалния концерт на „НЧ Харманли търси талант“. От читалището откликнаха веднага и на концерта ще бъде обявена дарителска акция. Събитието е на 4 юни, 2016 г., от 18 ч., в Градската градина.

В Хасково акцията също продължава да се развива с нови инициативи. Ансамбъл "Златна Тракия" ще организира благотворителен концерт, заедно с други формации за каузата. Продължава набирането на предмети на изкуството и ръкоделия, които ще бъдат разиграни на благотворителен търг. Сред дарителите досега са художниците- карикатуристи-Борислав Данев-Борку, Живко Тенев-Жисен, фотографите Златко Латев и Янко Найденов, школите „Вале” и „Колорит”, Младежкият център, занаятчии от Хасково и Димитровград. В акцията с една от уникалните си минималистични къщи участва и Иво Панев. Включва се и фотографът Николай Пандев, който предоставя за благотворителния търг най-знаковата си снимка- кадър на северното сияние в Исландия, публикувана в NATIONAL GEOGRAPHIC- Великобритания.

Ако желаете и вие можете да я подкрепите. Банковата сметка е:

ЦКБ АД- клон Хасково

еPay: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG67 CECB 9790 1036 0423 00

Набирателна сметка: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG29 CECB 9790 4036 0423 00

ГЕОРГИ ХРИСТОВ ГЕОРГИЕВ

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info