Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на Анастасия да живее без болка!

Author: www.diakonia.bg | 08.02.2019

Да помогнем на Анастасия да живее без болка!Анастасия е на 15 години и учи в 134-то СУ „Димчо Дебелянов“ в София. Подобно на своите връстници, тя е усмихнат и чаровен млад човек, който обича да чете и спортува, крои планове за бъдещето и се радва на света.

Стаси обаче е принудена да води своя лична и ежедневна борба. Тя страда от вродена сколиоза (гръбначно изкривяване, при което 8- ят гръден прешлен се е развил наполовина още в утробата). Преди две години, при бурно израстване на тялото, изкривяването надминава 50 градуса. Стаси обаче е борбен човек, който спазва желязна дисциплина и грижи чрез плуване, упражнения, фитнес с личен треньор и масажи. Въпреки това изкривяването продължава да се развива и достига 60 градуса. Деформацията води след себе си размествания на ребрата, притискаве на органи и нерви, придружени с остри ежедневни болки, опасност от допълнителни усложнения и значително скъсяване на живота.

Извършените консултации с водещи специалисти в областта на гръбначната хирургия от България и Германия насочват към спешна операция като единствено решение за подобряване на състоянието на младото момиче.

Интервенцията се състои в поставянето на метални импланти от титаний, които прихващат и придържат засегнатите прешлени. Имплантите остават в тялото завинаги. Не се постига пълно изправяне на тялото, но се постига оптимално състояние, при което човек може да живее нормално, без болка и опасност от усложнения. Възстановяването е дълго, много болезнено и изисква силна воля.

Операцията е рискова и е препоръчително да бъде извършена в специализиран сколиоза център. Родителите на Анастасия са избрали центъра в Германия – „Werner Wicker Klinik“. В него на година се извършват над 1500 гръбначни операция и работят екипи с доказан опит, включително със случаи като този на Стаси – с вроден полупрешлен.

Препоръчително е операцията да не се отлага и да се извърши в началото на настоящата календарна година. Необходимата сума по предварителни калкулации на болницата е 34 000 евро. Дата за операция се насрочва след като събраната сума се преведе в банковата сметка на болничното заведение.

Близките на Стаси се обръщат към всички ни:

„Анастасия е невероятен млад човек, който има пред себе си цял един живот. За да го изживее пълноценно и без страдание, има нужда от подкрепа! От нашата подкрепа и упора!“

Нека да помогнем според силите си:

Открита дарителска сметка:
Анастасия Венциславова Иванова
Банка ДСК ЕАД, град София

IBAN: BG36STSA93000025626357
BIC: STSABGSF

Paypal: [email protected]


Страничка – базар „Заедно даряваме живот на Анастасия“ във Фейсбук.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info