Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да подкрепим семейство Маринови, които не престават да се борят за своята дъщеричка Мария!

Author: diakonia.bg | 23.04.2019

Да подкрепим семейство Маринови, които не престават да се борят за своята дъщеричка Мария!През месец ноември 2018 г. Ви запознахме със случая на семейство Маринови и тяхната дъщеричка Мария от Русе.

Семейство Маринови потърси съдействие за необходимо операционно лечение на своето дете. Отвъд тази конкретна нужда обаче борбата на семейството за живота на своята рожба е ежедневна и никога не престава, поради което e включена в кампания „Виждам те“ на фондация „Покров Богородичен“.

Мария Маринова от Русе е едва на 8 годинки, но почти веднага след раждането си претърпява два инсулта – исхемичен и хеморагичен – на средните мозъчни артерии, което води до трайни нарушения на мозъчните функции. Детето страда от детска церебрална парализа с тежка степен на спастична квадрипареза (парализа) и симптоматична епилепсия, придружена от ежедневни гърчове.

Лекарите не дават шансове за оцеляване на момиченцето, но с упоритата борба и вяра на родителите си то посреща своята 8 годинка. Въпреки тежките диагнози, семейство Маринови не престава да се бори за добруването на своето дете, полагайки всички усилия, на които са способни.

Семейството е разполагало с известно количество спестявания, които обаче вече са похарчени, търсели са помощ чрез социалните служби и програми, през медиите, чрез собственици на фирми и предприятия и чрез БПЦ (в храмовете в Русе са били поставяни кутии за детето с подкрепата още на митрополит Русенски Неофит, понастоящем Патриарх Български). Г-н Маринов има прекарани два инфаркта и е с засвидетелствана 50 % намалена трудоспособност, но търси работа. За момента основните средства за от заплата на майката, която е социален асистент на детето си.

С растежа на малката Мария се появяват допълнителни усложнения като например нужда от зъболекарски услуги, често при особени условия и пълна упойка за детето, които семейството не може да си позволи и др. Всъщност, често елементарни услуги за Мария са усложнявани и оскъпявани, поради особената ситуация, в която е детето.

Допълнителна информация може да бъде намерена в приложение документи за здравословното състояние на детето.

За да помогнете, може да направите парично дарение по сметката на фондация “Покров Богородичен” в Райфайзен банк ЕАД, клон 4:

IBAN: BG92RZBB91551067092215,BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението).

За повече информация: тел. (02) 987 1655, 087 980 9114, 0884 697 848; [email protected]l.com.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info