Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на малката Мария да се подложи на операция за подобряване на състоянието

Author: diakonia.bg | 13.11.2018

 Да помогнем на малката Мария да се подложи на операция за подобряване на състояниетоМария Маринова от Русе е едва на 8 годинки, но почти веднага след раждането си претърпява два инсулта – исхемичен и хеморагичен – на средните мозъчни артерии, което води до трайни нарушения на мозъчните функции. Детето страда детска церебрална парализа, придружена с тежка степен на спастична квадрипареза (парализа) и симптоматична епилепсия, придружена от ежедневни гърчове.

Лекарите не дават шансове за оцеляване на момиченцето, но с упоритата борба и вяра на родителите то посреща своята 8 годинка. Въпреки тежките диагнози семейство Маринови не престават да се борят за добруването на своето дете, полагайки всички усилия, на които са способни. За съжаление през 2016 г. Мария прекарва тежка двустранна бронхоплевмония, която оставя след себе си остър рефлукс (връщане на храна) от стомаха до гърлото, откъдето има опасност от попадане в дихателните пътища. Това прави храненето невъзможно. Мария спешно е транспортирана до София, където й е поставена гастрострома (специална тръбичка за хранене през корема), което е първи етап от операционно лечение на Гастроезофагеална рефлуксна болест.

Необходимият втори етап от операционното лечение е на стойност 1700 лв. и също трябва да се извърши в София. Средствата за операцията, заедно с транспортните разходи (необходим е специализиран транспорт, фактура от ползване на такъв е приложена) и всички необходими изследвания, пособия и лекарства (ядрено-магнитен резонанс, нова гастрострома и др.) са на приблизителна стойност от 3000 лв.

Сумата е непосилна за родителите. Семейството се издържа от пенсията на детето и заплатата на майката, която работи като социален асистент на своята дъщеричка (200 лв.). Бащата, след прекарани два инфаркта, е безработен и очаква явяване през месец ноември 2018 г. пред комисия за отпускане на пенсия по болест. Значителна част от средствата на семейството се отделят за лекарствата на детенцето, чието състояние се влошава поради рефлукса.

Нека помогнем на семейство Маринови да подобрят състоянието на своята дъщеричка и да й осигурят безпрепятствено хранене. Всеки, който би могъл да помогне може да го стори на следния контакт:

Мария Маринова Георгиева
Разплащателна сметка за дарения:
IBAN: BG98FINV91501315917919
BIC: FINVBGSF
Първа Ивестиционна Банка АД, клон Рус
е

Тел. за връзка с г-н Марин Маринов – 0894 93 79 65

Семейство Маринови няма близки, от които би могло да потърси подкрепа. За борбата с рефлукса г-н Маринов напразно е търсил помощ до момента от някои фирми в Русе. Той с благодарност си спомня за кутиите, които са били поставяне в Русенските православни храмове в подкрепа на неговата дъщеричка и които са допринасяли за преодоляването на трудностите дотук.

Г-н Маринов се обърна към страничката на Дякония по насока на г-жа Наталия Атанасова, която благодарение на Вашата помощ е в много подобрено състояние.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova