Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Момче с увреждания работи, за да издържа болните си родители

Author: Нова тв | 21.03.2016

Момче с увреждания работи, за да издържа болните си родителиБолно семейство живее с по-малко от 1 лев на ден. Родителите нямат възможност дори да подарят торта за рождения ден на сина си. Детето - вече пълнолетно, издържа цялото семейство, въпреки че самото то е с увреждания.

Екип на Новините на Нова се срещна с Юсеин седмица след 18-ия му рожден ден. Той страда от умствена недостатъчност. Само до преди седем дни той е бил дете в риск, поверено на грижите на държавата. Днес е пълнолетен, който трябва да се грижи за родителите си, болни от шизофрения.

Въпреки всичко това не е история за примирението, а за действието - с усмивка. Напук на болестта. Преди две седмици Юсеин започва да помага на съсед. С малкото пари, които получава, той издържа себе си и родителите си. Парите обаче не стигат за ремонт на къщата, която всеки момент може да рухне върху главите им.

Димитър Бояджиев е възпитател в дома за деца, лишени от родителски грижи в Гоце Делчев, където Юсеин пребивава доста години. На 10 март той му носи торта за рождения ден и за първи път прекрачва прага на дома му.

„Бях силно шокиран. Много емоционално ми подейства картината, на която станах свидетел. Това провокира в мен това, което написах в социалната мрежа и разтърси сърцата на толкова българи”, разказва Димитър.

„Това не е просто драмата на едно българско семейство. Това е драмата на обществото ни. Едни вътрешни бежанци, които са забравени”, казва още Димитър.

Той вече е открил банкова сметка на името на Юсеин и е започнал процедура по издаване на ТЕЛК свидетелство. Хората от селото също помагат. Юсеин не се оплаква и не жали съдбата си. Иска само стени, боядисани в жълто. Любимият му цвят - защото по думите му, това е цветът на слънцето.

Ако искате да помогнете на Юсен и семейството му с храна и дрехи, можете да го направите, като ги оставите в кметството на село Горно Дряново, Гоце Делчев. Ако пък искате да помогнете със средства, номерът на банковата му сметка е:

Юсеин Радулов Джамбазов
BG86FINV91501016713099

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova