Присъедини се към нас в  Facebook Български | Join us Дарение на дрехи, обувки и играчки на хора в материално затруднениеOrganizers: Милостив и TA "Българи" - Кипър

Period: 13.12.2017 - 07.02.2018

Description:
В навечерието на светлите Рождественски празници, когато посрещаме идването на Христос в плът, ние от сдружение “Милостив” се обединяваме с нашите сънародници от Танцов Ансанбъл (ТА) "Българи" - Кипър в една обща инициатива на милосърдието. Инициативата е да организираме даряването на помощи за братята и сестрите ни в нашата родина, които са в материално затруднение.

Във всеки град в Кипър ще има пунктове за събиране на даренията, които са организирани от ТА "Българи" - Кипър и други доброволци. Кампанията ще продължи до 2-ри янури и няма да набира финансови средства. Даренията ще включват нови и запазени втора употреба дрехи, одеяла, обувки, чанти, раници, играчки и книжки за деца. На 18-ти януари 2018 г. пратката ще бъде транспортирана от Кипър до България от Стоян Китов, собственик на фирма „ЕВРО ТРАНС”, който неведнъж е помагал с безвъзмезден превоз при различни благотворителни кампании на острова.

Дарението ще бъде посрещнато от представители на сдружение Милостив в гр. Пазарджик. Според обема и съдържанието то ще бъде разпределено между многодетни семейства, деца с по един родител, както и домове и центрове за настаняване от семеен тип на деца и младежи. В случай, че предлаганите помощи към настоящия момент са достатъчни, те ще бъдат пренасочвани към организацията за събиране на дрехи „Дари любов”. След разпределянето на дарението ще бъде публикувана информация в сайта и фейсбук страницата на Сдружение Милостив, в която ще опишем движението на даренията. Ще добавим и снимки от предоставянето на дарените вещи, за да може дарителите да споделят радостта от помощта, изпратена към събратята.

На снимката са основателя на ТА "Българи"- Тодор Здравков (вляво) и членове от ансамбъла Полина Борисова и Мирослав Станчев

Results:

За 2-3 седмици на острова бяха събрани най-различни дрехи и обувки за малки и големи. С голяма радост деца и родители се включиха в кампанията с мисълта, че ще могат да зарадват хора в нужда от родината си. Общият обем на даренията достигна близо 3 куб. м. или 55 кашона с различна големина.

Веднага, щом пристигна до сдружение „Милостив”, клон Пазарджик, представител на сдружението започна да разпределя даренията според нуждите на бедните хора от областта, като делението беше: първо, за жители от града, след което и за жители от с. Карабунар.

В града със запазени дрехи и обувки бяха зарадвани бездомници; майки с деца; една самотна майка, отглеждаща двете си деца сама; един млад човек, пенсиониран по болест. Всички те изразиха своята благодарност и признателност за облеклото и обувките, които получиха даром.

В село Карабунар беше пренасочена по-голямата част от дарението – над 40 пълни кашона с дрехи, обувки и др. вещи. Междувременно дарители от град Пазарджик узнаха за благотворителната акция и изразиха своето желание да се включат: така обемът беше попълнен с повече от 4 големи торби с дрехи и детски храни.

В селото местният градоначалник предостави помещение, в което да се реализира даряването за нуждаещите се местни хора, и всячески подпомагаше дейността на посредниците за разпределението на вещите. Бяха зарадвани с хубави дрехи и обувки повече от 20 майки с деца, семейства; също така имаше и тинейджъри, които намериха своите нови дрехи. Съпричастна на кампанията жена беше приготвила пликчета с лакомство за децата, които присъстваха на събитието. Накрая хората благодариха за дарението на дарителите и си пожелаха здраве и по-добри дни.

Снимки от даренията:

1. В Пазарджик:
, , , , .

2. В Карабунар:
, , , , , , , .Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova