Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Помагайте на хората, които имат нужда и приобщавайте останалите към това дело

| 07.06.2014Като част от провелата се на 15 май 2014 г. беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата, г-жа Бистра Илиева, управител на Образователна институция „Дарби" сподели своите мотиви да започне да учи магистърска програма „Църковно-социално дело“.

По думите й, о. Йоан Чикалов, председател на църковното настоятелство на храм „Св. Мчца Параскева” в София, сам й е предложил да използва сграда в църковния двор за училище и по този начин е помогнал за превръщането на фондация Дарби в образователна институция.

Идеята, която си поставя училището, според г-жа Илиева, е да работи за духовното възпитание на децата, начинание, което включва и социално ориентирани инициативи на самата институция. Веднага след създаването на фондацията е организиран и първият благотворителен концерт в помощ на деца, лишени от родителска грижа, а скоро след него и фестивал за църковно-славянско песнопение.За да може да бъде полезна на образователния център като допълнение на ръководството на образователния център, г-жа Илиева си поставя за цел да изучава богословие, заради което и записва новата магистърска специалност - „Църковно-социално дело“, която, по думите й, би могла да подпомогне за обединението на институциите, отговорни за социалната дейност в страната, както и за предлагането на конкретни програми и законови форми за развитието им в една единна система, в която хората, които даряват, биха били сигурни, че даренията им се използват по възможно най-добрия начин.

В края на своето изказване г-жа Илиева се обърна към младите богослови като към бъдещи духовни водачи в църквите с призива не само да помагат на хората, които имат нужда, но и да приобщават останалите към това дело.

Повече информация за беседата можете да научите от: http://milostiv.org/lecture

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova