Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Добротворчество - слово при награждаването в Музикалната категория

Author: Деворина Гамалова | 01.06.2015Добър вечер на всички!

Радостна съм като член на журито да поднеса наградите на лауреатите в Музикалната категория. Поради промяната в датата на този гала-концерт председателят на комисията Деворина Гамалова няма възможност да присъства и изпраща на всички участници своите най-сърдечни благопожелания и поздравления за положените усилия. Нивото в нашата категория беше изключително високо и бяхме истински затруднени в разпределението на наградите. Отпуснати бяха няколко допълнителни награди от Фондация „Благородна Бадева“ и от Д. Гамалова, за да може адекватно да се възнаградят качествата и постиженията на участниците.

За нашата публика ще обясним нашата концепция и принципа на оценяване:
Основната идея на конкурса е младите хора да бъдат вдъхновени да използват таланта, който им е дарен за добра кауза, както и да се подкрепи от наша страна развитието на този талант. Според философа на творчеството, Николай Бердяев,  в творческия процес изгаря злото в човека и го превръща в “друга, висша природа”, но желанието ни е да насочим вниманието на участниците и към дейности, които пряко оделотворяват добри каузи. В категорията “музикална интерпретация”, това са социалните концерти. Затова в нея освен, че очакваме отлично изпълнение на конкурсната програма, желаем да стимулираме и интереса на младите хора за споделяне на техния талант с аудитории, които по здравословни или финансови причини не могат да бъдат в концертната зала. Надяваме се това да разшири техния кръгозор и да им помогне да намерят своето същинско призвание като творци и интерпретатори, което да не е в самоизявата, а в обичта към хората и ценностите и в тяхното споделяне.

Затова в музикалната категория изискването бе да се запишат две контрастни пиеси и да се напише примерен план-проект за концерт в специализирано заведение като тези две неща се оценяваха отделно. Основните награди се присъждат според качеството на изпълнение на представените музикалните творби, а най-добрите от проектите наградихме допълнително.

Поздравления на всички участници, за старанието, високия професионализъм, желанието, както и доброто отношение към страдащите.
А сега да пристъпим към награждаването:
11. Поощрение за най-добър написан и реализиран план-проект получава Йолина Димитрова, пиано, възпитаничка на Детската музикална школа към Дома на Енергетиката в град Козлодуй. Тя кандидатства със записите си директно от концерт за пенсионери в читалище "Яким Деспотов" в село Гложене под мотото: «Музиката е любов»! и е език с който казваме на слушателите: «Обичаме Ви»!

10. Поощрение за изпълнение и за реализиран  концерт в Дом за възрастни получава Павел Ваклинов, кларинет, възпитаник на Пловдивското Муз у-ще. Неговите записи също бяха директно от концерта в Дома.

9. Поощрение за изпълнение и за много добър написан план-проект получава Исабел Иванова, цигулка, възпитаничка на Плевенското Муз у-ще.

8. Поощрение за много музикално изпълнение и реализиран концерт в Дом за възрастни получава Йордан Вичев, чело, възпитаник на Пловдивското Муз у-ще. Неговите записи също са директно от концерта в Дома.

7. Четвърта награда и поощрение за най-добър план-проект като концепция получава Дайана Рачева, китара, студентка в Муз академия в Пловдив.

6. Третата награда се присъжда на най-младия ни участник, 15 годишната Деметра Григорова, ударни инструменти, ученичка Софийското музикално у-ще.

5. Втора награда получава 16 годишният Александър Събев, цигулка, възпитаник на Русенското муз у-ще.

Първи награди получават:
4. Богдан Иванов, пиано, студент в НМА

3.Констанца Дюлгерова, пиано, студентка в Нов Бълг университет

2.Велислав Годжунов, ударни инструменти, завършил бакалаварска степен в Полша и понастоящем докторант в АМТИИ Пловдив.

1. И 1-ва специална награда се присъжда на Слава Атанасова, цигулка, възпитаничка на Софийското Музик у-ще.

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova