Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Нели от област Враца: Искам да завърша образованието си и да създам собствена счетоводна къща

Author: Нели от област Враца | 20.08.2017Следният текст е мотивационно писмо, с което Нели  от област Враца, заедно с допълнителни документи, кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2017. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на Нели, може да види как би могъл да го направи следния адрес - http://milostiv.org/text/758

Казвам се Нели и ще съм студентка 3 курс  в „Стопанска Академия“ Д.А.Ценов, гр. Свищов.

Продължих своето образование заради много важен за мен човек, който вярвам, че и до днес ме подкрепя във всичко, макар и далеч-моята прекрасна майка. Загубих я през 2011 г. тогава бях едва в началото в 9 кл., всичко се промени за мен. Тъкмо се бях записала в друго училище, в друго населено място, с много нови и непознати хора. Началото на моя живот не беше благоприятен за едно дете. НО спомняйки си думите й: „Мамо, искам да учиш, да успееш и да завършиш висше образование...“, събрах кураж и продължих.

Тя ме научи да съм отговорна, да бъда общителна, да не се срамувам,  за да отстоявам позицията си. Насърчи ме да избера кое е добро за мен и за по нататъшното ми израстване.

Записах специалността „Счетоводство и контрол“, тъй като завърших „Търговска гимназия“ В.Априлов в гр. Червен бряг, това бе естествено продължение на моето средно образование. Вече 2 години следвам и  вярвам, че  е  „моята специалност“  и моята посока в развитие като експерт счетоводител. Искам да завърша образованието си  и след това да създам своя собствена счетоводна къща. Знам, че днес България се нуждае от високо квалифициран персонал и от счетоводители, които да ръководят големите и средни предприятия. 

Искам един ден, когато сбъдна мечтата си, да се отблагодаря на своята баба, при която живея и до днес. Признанието й, че се гордее с мен, е семейната морална подкрепа, която ми вдъхва сили в тежки моменти. Аз ще съм първият висшист в нашия род, надявам се,  не и последният.

Образованието е една крачка към успеха и то ще помогне на всички, които желаят да следват мечтите си и да градят кариера, а също и на мен.

Следвайте мечтите си и НИКОГА не се отказвайте!

Снимка http://www.freeimages.com/photographer/djshaw-34868

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova