Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Петър от гр. Варна: Tърсенето на корабни механици в България, а също така и в чужбина е огромно

Author: Петър от гр. Варна | 20.08.2017Следният текст е мотивационно писмо, с което Петър от гр. Варна, заедно с допълнителни документи, кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2017. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на Петър, може да види как би могъл да го направи следния адрес - http://milostiv.org/text/758

Като младеж, живеещ в забързания начин на живот в 21 век, ми се струва малко вероятно да си намеря добре заплатена работа без да съм завършил ВУЗ. Реших да продължа учението си в университет, за да се усъвършенствам. Да просперирам.  Да се насоча към определена специалност, която да ми помогне за бъдещото кариерно развитие.

Избрах специалността “Корабни машини и механизми“ във Военноморско училище “Никола Й. Вапцаров“ - гр.Варна. Съветвах се с роднини, близки приятели, завършили специалността, получих отлични отзиви относно вариантите за успешна бъдеща кариера. Също така установих, че търсенето на корабни механици в България, а също така и в чужбина е огромно, което ми гарантира работа веднага след като завърша университета. Самата специалност предлага възможност за работа както по море, така и на сушата. Това е добра опция за тези, които не обичат плаването в открито море.

След завършването ми желая да работя така, че да изпитвам удоволствие от това, което върша. Като корабен механик имам възможност да плавам до различни дестинации, да си сътруднича с различни типове хора и култури, което звучи интересно. За да постигна тази своя цел, ще уча и възприемам съвети от учители и близки, което ще ми помогне да се усъвършенствам както като студент, така и като личност.

Образованието е инвестиция, която носи големи награди и отваря вратите за възможности, които иначе биха били затворени за нас, младите хора. Чрез него ние усъвършенстваме своите умения и способности, учи ни на последователност и дисциплина. Образованието спомага на човека да си повиши самочувствието и издигне личността му в социалния свят.

Снимка: http://www.freeimages.com/photographer/samlevan-54390

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova