Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Силвия от гр. Самоков: Чрез специалност Книгоиздаване ще съм заобиколена с това, което най-много обичам – книгите

Author: Силвия от гр. Самоков | 20.08.2017Следният текст е мотивационно писмо, с което Силвия от гр. Самоков, заедно с допълнителни документи, кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2017. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на Силвия, може да види как би могъл да го направи следния адрес - http://milostiv.org/text/758

Аз съм млада, амбициозна дама, която винаги е мечтала да учи в университет, да има доходна работа и да е щастлива с това, което прави. Моят момент дойде, а сега е време да се справям с него така, както само аз знам. Дали ще успея? Въпрос без отговор, защото дори аз самата не съм сигурна.

Участвала съм в стажантски програми включващи Маркетинг и социални мрежи, които ми дадоха малко по-реална представа за тази среда. Имам сертификати от участие в състезания за креативно писане и съм участвала в лятната академия на Glow Association. Обичам да се занимавам с подобни неща, да запълвам свободното си време и да научавам много нови неща, които биха ми помогнали в бъдещето.

Искам да уча висше образование, защото искам да имам образование, по-голям шанс за развитие, по-големи успехи, мечти и надежди, като в същото време знам, че ще мога да ги постигна. Желанието ми за подобно нещо идва от факта, че виждам колко е трудно да намериш работа, ако нямаш висше образование или намираш нещо, което нито харесваш, нито може да те издържа и живееш на ръба на оцеляването. Не желая да бъда от тези хора, които са се отказали от хубавия живот и от хубавата работа само защото трябва да учат. Искам да уча, за да успея, да сбъдна мечтите си и за да запазя надеждата си, че винаги можеш да постигнеш и невъзможното.

Винаги съм искала да уча Журналистика, това беше най-голямата ми смела мечта, но за съжаление тя не успя да се сбъдне. Щастливата развръзка дойде в момента в който разбрах че ще уча Книгоиздаване, което е близко до Журналистика и ще ме радва толкова, колкото и тя. Искрено желаех и беше моя съкровена мечта да уча Журналистика, защото от малка боравя с думи, текстове и т.н. и винаги съм искала да бъда като хората по телевизията. Обичам да пиша, да редактирам, да чета и затова, когато бях приета Книгоиздаване не бях толкова разочарована, защото чрез тази специалност пак ще съм способна да правя това, което обичам и ще съм заобиколена с това, което най-много обичам – книгите.

Журналист е моята мечтана професия, на по-заден план са редактор и блогър, но това са едни от най-желаните позиции от моя страна. От 4 години съм блогър и от 3 години главен редактор, а също така направих и собствен блог където споделям лайфстайл идеи, може би и оттам идва цялата любов към книгите, писането и изразяването на мнение. Истината е, че ми стига да съм в медийния сектор и ще бъда безкрайно щастлива, поне така смятам към момента. Искам да работя една от гореспоменатите професии, защото това е мечтата ми, защото за това съм се борила 4 години, защото съм градила тази любов в сърцето си през целия ми живот. Искам да работя в тази сфера, защото знам, че ще бъда щастлива правейки го и знам, че никога не бих се разочаровала. Копнея да бъда част от медиите и съм сигурна, че ще успея независимо какви усилия и жертви ще ми коства това.

Образованието ще ми помогне с много неща, като за начало ще ми помогне някой да ме вземе на работа, защото сякаш последните години всеки работодател търси квалифициран служител с висше образование по дадена специалност. Ще ми помогне със знания, което е от изключителна нужда, защото когато си нямаш понятие от Маркетинг, как ще отидеш да работиш на длъжност свързана с него? Образованието е моят ключ към успеха, сбъднатите мечти и възвърнатите надежди, че всичко е възможно, стига да го поискаш и да се бориш за него.

Снимка: http://www.freeimages.com/photographer/berkelium-43662

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info