Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ще опозная езика и литературата ни, а познаването на езика е богатство за всеки българин

| 29.08.2018Следният текст е мотивационно писмо на деветнадесетгодишната А. А., с което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2018. Освен мотивационното писмо участничката ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи оттук - http://milostiv.org/text/770


 Образованието е много важно за успешната реализация и професионализъм в дадена област. За мен и моето семейство, доброто образование и специализирането в дадена област винаги са били от голямо значение. Мисля, че те стоят в основата на личностното развитие на всеки един човек.

       Избрах да уча в специалността Българска филология в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”, защото обичам родния си български език, а владеенето на езика е богатство. Още от малка мечтая да уча за учител и да се реализирам успешно след това в тази професия. Щастлива съм, защото знам, че в университета и по-конкретно в специалността Българска филология ще обогатя знанията си за езика ни, за българската и световната литература. Ще обогатя кръгозора си и след завършването ще мога да се реализирам в голямо разнообразие от професии като учител, коректор, редактор и т.н. Със специалността Българска филология пред мен се отварят много възможности за реализация. Моята майка също е учител, което вероятно е спомогнало за това учителската професия да е толкова важна за мен.

    Българска филология като специалност ми предлага много и различни възможности за реализация. Благодарение на нея знам, че ще получа много знания в различни области на науката. Чрез нея ще се развивам и ще достигам върхове. Ще опозная езика и литературата ни, а познаването на езика е богатство за всеки българин.

    Започва нов етап от живота ми, който се надявам да е осеян само с щастие и радост.

Снимка: pixabay.com

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info