Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Винаги съм мечтала да развивам собствен бизнес и да работя в сферата на икономиката

| 31.08.2018Следният текст е мотивационно писмо на двадесетгодишната М. Н., с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2018. Освен мотивационното писмо участничката ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от - http://milostiv.org/text/770

Реших да продължа образованието си след завършването на МГ „ Гео Милев“ гр. Плевен в името на най-важните хора в живота ми, които си отидоха от мен през 2015 г. Вярвам, че биха се гордели с мен и днес когато продължавам да се боря и да не се предавам пред трудностите. Всичко това, което съм днес е благодарение на тях и на прекрасното семейство, в което израснах. За мен те винаги ще бъдат най-добрия житейски пример.

Записах специалност Стопанско управление във висше учебно заведение, което ще ми даде възможност да получа висше образование, да добия повече знания в сферата, в която искам да се развивам, а именно икономиката и да практикувам професията, която искам. Смятам, че следването във ВУЗ ще ми даде повече шансове за успешна професионална реализация. Много млади хора мислят, че вече висшето образование не е фактор и че могат да изкарват повече пари без него. Но аз не съм на същото мнение. Винаги допълнителното и добро образование и квалификация могат да дадат повече предимства. Всеки работодател предпочита да наеме работник с диплома, такъв който знае чужди езици и е компетентен в сферата, в която работи. Аз уважавам себе си, искам да се изграждам  и един ден да съм горда от това, което съм постигнала. Затова избрах да се образовам.

Винаги съм мечтала да развивам собствен бизнес и да работя в сферата на икономиката. Уча стопанско управление във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Това ми дава възможност да работя като мениджър, управител на отдел или цяло предприятие, а също и да развивам собствен бизнес. Това са все професии, които искам да практикувам и смятам, че в тях бих се чувствала истински реализирана. Те биха ми дали възможност да се развивам професионално, да създавам контакти с интелигентни хора. Не твърдя, че ще ми бъде лесно. Никак даже. Ще трябва да започна от най-ниското стъпало на йерархията, да създавам връзки, да се науча как да работя с много и различни хора, да се трудя и да положа основите на бъдещото си развитие.

Професията за мен е много важно нещо. Предпочитам първо да изградя кариерата си, да имам сигурни доходи и разбира се, достатъчни и едва тогава да създавам семейство. Избрах да уча в съответната специалност, защото в днешно време икономиката е сферата, която се развива най-динамично и предлага много възможности за реализация. Аз съм човек с амбиции и искам да устроя живота си по възможно най-добрия начин и един ден да съм горда от това , което съм постигнала. Отдава ми се работата в екип, имам лидерски качества, бих се справила с всяка трудност, амбициозна съм и съм практична, и смятам, че това е възможно най - добрата специалност за мен и един ден това ще бъде перфектната професия. Висшето образование би било полезно на всеки млад, уважаващ себе си, човек с амбиции за неговото бъдеще. В това число съм и аз. Колкото повече време и средства човек влага в обучението си толкова повече това ще му помогне в бъдеще. Ще може да намери по-хубава и по-стабилна работа, ще получава по-висока заплата, по-лесно ще намира работа, ще заема по-добри длъжности на работното си място. Всеки работодател предпочита да наеме работник с образование и диплома с квалификация и опит, който знае чужди езици и е трудолюбив. Трябва да  вложиш нещо от себе си, да се трудиш, ако искаш един ден да водиш спокоен и нормален живот, а не да се лишаваш от определени неща, за да има за други.      

Влагането на време, труд и средства в образованието един ден ще се отблагодари.

Снимка: pixabay.com

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info