Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Като по-малка често си мечтаех как един ден ще стана успешна бизнес дама

| 31.08.2018Следният текст е мотивационно писмо на двадесетгодишната М. Г., с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2018. Освен мотивационното писмо участничката ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от - http://milostiv.org/text/770

За мен образованието е важно и е “най-добрата инвестиция” както е по думите на Бенджамин Франклин. То е неделима част от живота на всеки един от нас, не само от професионална гледна точка, но и за изграждането ни като личности и разширяването на кръгозора ни. Знанието ни дава увереност, самочувствие и ни помага по-лесно да решаваме проблемите си. Избрах да следвам във ВУЗ, защото за мен успеха върви ръка за ръка с образованието. Искам да постигна нещо в този живот, а възможностите не идват сами при нас, докато си стоим вкъщи и ги чакаме. Така сложих началото на един нов етап от живота ми, в който всичко зависи от мен и това колко ще бъда упорита. Живеем във времена, в които човек трябва да е гъвкав, непрестанно да се учи, да се усъвършенства и именно записването ми във ВУЗ е първата крачка към постигането на целите ми. Но освен всички тези дивиденти, да си студент е хубаво. Самото чувство, че принадлежиш към нещо. Различно е. Не е като в училище, вече сме с по-осъзнато мислене и сами избираме какво да учим и какво не. Освен това се запознаваш с много нови хора, създаваш контакти, които в бъдеще могат да са ти от полза. Работодателите те взимат на сериозно, а и има много интересни проекти и конкурси, в които могат да участват само студенти. Тези времена не искам да свършват, защото знам че това са ми най-хубавите и приятни години.

Като по-малка често си мечтаех как един ден ще стана успешна бизнес дама и една от любимите ми игри беше да си се представям именно като такава – как прелиствам документации и слагам моя подпис навсякъде. И ето, че времето бързо отлетя и беше настъпила решаващата последна година в училище, в която си споделяхме един на друг какво мислим да правим от тук нататък. И аз като всички бях объркана и се лутах измежду много специалности. Но знаех едно – че искам да остана и да работя в България, но и същевременно да съм свързана със света. Затова и избрах да уча международни икономически отношения, защото искам работата ми един ден да е свързана с пътувания, преговори с чуждестранни компании и да е в динамична среда. Тази специалност има широка перспектива и предлага множество професионални пътеки, по които може да се тръгне. Обичам чуждите езици и култура, интересувам се както от нашата, така и от външната политика, а историята е една от моите слабости. Затова и когато попаднах на тази специалност беше като гръм от ясно небе, защото допреди този момент всички ме съветваха да избера право, като се има предвид интересите ми, но нещо не ме грабваше и не си се представях с това да се занимавам цял живот. Боях се, че след време ще съжалявам за избора си, но вече втора година уча международни икономически отношения и все повече и повече се радвам, че избрах именно това. Харесва ми това, че тази специалност ни дава по-мащабно мислене, а и перспектива на международния пазар.

И в заключение искам да кажа, че съм силно мотивирана и амбицирана да преследвам мечтите си. И помощи и стипендии като тази помагат на младите хора да не отчайват и да се борят за развитието си.

Снимка: https://pixabay.com

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova