Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Сега е времето, в което ще положа всички усилия и труд, за да придобия знания и умения

| 21.08.2019Следният текст е мотивационно писмо на деветнадесетгодишната Й. М., с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2019. Освен мотивационното писмо участничката ни е изпратила и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от - http://milostiv.org/text/770

Приета съм за студентка в специалност „Логистика” във Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров” град Варна. Избрах да изучавам тази специалност, защото аз още от дете съм „логистичен мениджър” .Сама управлявам процеса на играта на моите кукли и играчки. Всеки ден имам определени играчки, с които играя и то определени игри, на следващият ден схемата на игра се променя, според моите предпочитания и според приятелките, с които играя. Аз съм тази, която е организатор на всички забавления в моя приятелски кръг. Винаги първо проучвам къде ще ни е най – забавно, най – удобно, най – изгодно, след което организирам и хората, който ще се включа в забавата.

             Това е една от причините,поради която избрах да изучавам „Логистика”. Другата причина, е че това е една от новите специалности, които се търсят на пазара на труда. Всяко предприятие би искало да има добра логистика, за да може да предложи искания от пазара продукт или услуга, на точното място и време, на конкурентноспособна цена. По време на обучението ми в тази специалност ще получа една много добра чуждоезикова подготовка, което ще ми даде възможност да работя и с чуждестранни фирми и предприятия.

             Много често хората на изкуството – музиканти, артисти, художници и др., твърдят че имат 1  % талант и всичко друго е упоритост, усилия и много работа. Така си мисля, че и в моя случай – има 1% нюх и усет, и сега е времето, в което ще положа всички усилия и труд, за да придобия знания и умения, които ще ми помогнат да бъда конкурентноспособна на пазара на труда.

              В нашия свят важат законите на джунглата, оцеляват само най – силните. Аз съм жена и моята сила се изразява в упоритост, адаптивност и съобразителност.  Тези мои качества ще ми помогнат да съм „най – силната” в моята професия.

              За изграждането на моята личност, осъзнаването на моите силни и слаби качества главна роля играят родителите ми, но за мое огромно съжаление много рано загубих своята майка. Сега  баща ми е моята опора в живота. Той сам поема всички грижи за мен и брат ми. Баща ми прави всичко по силите си, за да можем да получим стойностно образование и в бъдеще да имаме професии, с който да сме финансово независими, да сме „най – силните в джунглата”.
Усилията му няма да са напразни, гарантирам за това!

            Начинанието, което сте поели като Фондация и дарителите, който са ви подкрепили е много благородно. Много младежи в България, включително и аз, са в неравностойно положение по различни причини, но според мен образованието е това средство, което ще промени живота ни и ще ги направи пълноценни хора.

   Възможността, която Вашата фондация и Вашите дарители ни предоставяте е една стъпка по близо до това, чрез образованието да се превърнем в равностойни хора.
Благодаря!

Снимка: pixabay.com

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info