Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Стефани: Да останем и да помогнем България да има светло бъдеще (Добротворчество)

| 13.08.2020Следният текст е мотивационно писмо на Стефани, с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2020. Освен мотивационното писмо ни бяха предоставени и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от секция Дарители на следния адрес - https://milostiv.org/dobrotvorchestvo-2020

Бих желала да уча висше образование, защото в днешно време е трудно да се намери работа или да се реализираш без висше образование; също и искам да усъвършенствам знанията си по език и литература за да мога да работя желаната от мен работа. Вярвам че висшето образование е задължително не само за реализацията на един млад човек, но и за изграждането на неговата култура, а какво по хубаво от това да се учиш в родината си и да спомагаш за нейния просперитет.

На скоро записах специалност „Педагогика на обучението по български език и английски език“ и бих искала да се занимавам с преводи в бъдеще, тъй като ми доставя удоволствие да се занимавам с английски и да се развивам с него. Днешно време има много интернационални връзки между държавите и континентите и главния език, чрез който хората общуват е английският, дали за бизнес или обучение в чужбина българските граждани често се обръщат към фирми за преводи и легализация на документи. Също има огромно количество литература на английски език която е хубаво да се преведе и на нашия език. Аз съм на мнението, че колкото и да е хубаво човек да знае много езици, трябва да не забравя майчиния си език и да се развива интелектуално с него.

Не съм напълно сигурна дали искам да съм преводач или да се занимавам с легализация на документи но знам че тази специалност ще ми даде добра основа за това. „с тази специалност е естествено да се насоча към учителската професия и дори да не ми е главна цел ако в бъдеще ми се отвори врата и за това не бих изпуснала шанса си. Тъй като тази специалност е език и литература, тя може да играе роля на стабилна основа за реализация в различни сфери.

Тази специалност набляга на езиковите норми на двата езика и литературата и историята на нашия народ което е много важно да се съхрани в младото поколение. Ние трябва да сме тези които да направим изборът да останем и да помогнем България да има светло бъдеще и бъдещо поколение което знае езика и културата на своят народ. Знанието на други езици също е важно в този модерен днешен свят и помага за комуникацията между нас и света, също е и възможност да споделим нашите традиции и история с другите държави.

Искам да благодаря на организаторите на тази стипендия, за това че мотивирате младите хора да продължат своето образование на територията на България и като цяло. Има много лесно начини да се изкарват доходи но знанието е безценно и изгражда характер в човека.

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova