Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Яница: Невероятно е чувството да създадеш нещо от нулата (Добротворчество)

| 13.08.2020Следният текст е мотивационно писмо на Яница, с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2020. Освен мотивационното писмо ни бяха предоставени и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от секция Дарители на следния адрес - https://milostiv.org/dobrotvorchestvo-2020

Пише Ви едно малко момиче с големи мечти, което ще Ви разкаже малко повече за своя житейски път досега.

Решението да следвам във ВУЗ е било винаги налице в моя живот още от както бях дете. Винаги съм била амбициозна, целеустремена и борбена. Последното качество проявих най-силно след смъртта на моя татко. Бях на 14 години. Останахме само с майка ми и сестра ми. И макар мама да не го казваше, аз виждах, че й е трудно да ни отглежда с една, граничеща към минималната, заплата. Но това не е история за трудния живот на един самотен родител с две деца. Това всъщност е причината аз да затвърдя решението си, че един ден ще продължа своето образование, за да мога след време да й се отплатя за всичко, което прави за мен и сестра ми и за всички жертви и лишения от нейна страна. Знаех, че ще я направя горда, както и всички мои близки, които са най-голямата ми мотивация да уча, включително и покойния ми баща. Искам да вярвам, че той ме гледа, там отгоре, и се усмихва, виждайки как се боря и успявам. Едни от последните му думи към мен бяха да помагам на майка си и това се е превърнало в приоритет за мен. Всичко, което правя е нея.

В момента изучавам „Софтуерни технологии и дизайн“ и наесен ще бъда втори курс. Компютърните науки винаги са били моя страст, но дълго време не исках да повярвам в себе си и в качествата си. Не исках да повярвам, че мога да успея. Благодарение, отново, на моята майка, аз направих правилния избор, като записах тази специалност. Всички сме свидетели колко динамичен е светът, в който живеем. Навсякъде сме заобиколени от технологии, които правят животът ни по-лесен. Аз също искам да съм част, от хората, които създават тези невероятни изобретения. Това са хората, които подобриха комуникацията помежду ни, подпомогнаха развитието на образованието, медицината, производството и всички останали сектори в нашето съвременно общество.

Поради тази причина аз искам да бъда софтуерен разработчик. Това е професия, която винаги ще изисква да се развиваш и смело мога да я сравня с изкуството на един артист. Тя е абстрактна, необикновена и дори магична. Невероятно е чувството да създадеш нещо от нулата. Неописуемо е изживяването да видиш, че с един обикновен компютър си създал нещо необикновено, нещо, което се използва от хиляди души по света и по този начин ги улесняваш в поне един аспект от техния живот.

Както знаете, образованието „открехва“ много врати. То ще ми помогне да си намеря работя по специалността и така ще сбъдна една моя голяма мечта. Но тази мечта не включва просто добра заплата. Тя е отвъд тези цифри. Мечтата ми е съвкупност от много други желания, като най-важното е свързано с моята майка. Жената, която ми даде всичко. Искам един ден да си каже, че нейната мисия като майка е завършена, че тя е успяла, че всичките й лишения и безсънни нощи не са били напразни. Искам да съм в състояние да й помагам, но не само на нея, а и на всички мои близки, които ме подкрепят и стоят зад мен.

Снимка: https://www.freeimages.com/photo/working-with-laptop-2-1545965

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova